| anna_8174 a întrebat:

Am si eu o intrebare:sunt normala la 1, 69 si 47 kg. Ieri ne-au cantarit la scoala si asistenul care ne masura a facut o fata rolling eyes...in fine, si eu stiu ca sunt cam prea slaba, dar vreau sa stiti ca nu ma infometez sau ceva de genu. Chiar mananc absolut ce-mi trece prin mana laughing Oricum, chiar as vrea sa mai iau putin in greutate, dar nu stiu cum...( e o replica cam stupida, dar ma rogoh go on) Tin sa precizez ca nu mananc foarte mult, adica mama si tata sunt plecati in cea mai mare parte a zilei, adica dimineata doar cereale si un mar, sau ceva usor, si seara e masa principala, cand vin ei, ca la scoala nu prea mananc nimicstraight face.
Multumesc anticipat!:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| robert1239 a răspuns:

Ana sunt multe persoane in situatia ta.In general sunt baieti care vor sa puna muschi pe ei, sa ia in greutate. Poti sa mananci orice daca asa este metabolismul tau. Daca nu se depune inseamna ca ai arderile bune.Linisteste-te! O data cu varsta metabolismul se va schimba si probabil in viitor nu iti vei ma idori sa iei in greutate.Nu toata lumea arata cum vrea asistentul.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Esti cam slaba, ar trebui sa ai peste 50 kg la inaltimea ta. Poti sa-ti calculezi singura greutatea optima aici: http://www.doctor.info.ro/calculator_imc.html.
Cred ca ar fi bine sa mananci mai mult dimineata, cel putin asa recomanda toti nutritionistii. Sanatate!

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Esti in crestere si e normal sa ai dezechilibre temporare, dar nu-ti face griji, organismul se echilibreaza daca tu ai un regim sanatos de viatahappy Sa-ti faci analizele medicale anual, sa faci efort fizic frecvent si sa iei suplimente alimentare pe langa hrana variata, si ai grija sa n-ai lipsa de calciu - se intampla frecvent in puburtate si adolescentahappy

| crissx a răspuns:

In mod metabolismul e de vina! Ai arderile foarte mari! Mai mult ca sigur faci parte din categoria ectomorfa ( sunt 3 in caz de nu sti: enctomorf; mezomorf si endomorf) in care osatura e de asa natura incat nu iti permite sa te ingrasi prea mult! In orice caz, daca vrei sa te ingrasi, fa-o cu cap si nu baga toate porcariile in tine, ca risti sa dai in altceva!