anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o nelamurire. Am luat aproape 3 luni pastile Sotret si nu s-a vazut absolut nicio imbunatatire, poate un 5% acolo foarte putin. Am dat cu Zineryt si 10 zile toate cosurile mi s-au dublat, am dat cu Skinoren nimic... Ce imi recomandati, asa ceva e incredibil...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| Scherimuvi a răspuns:

Tias recomanda sa nu te mai dai cu toate prostiile pe fata si sa dai la buci ca trece toate cosurile

| BoMbeRmEn a răspuns:

Nu aglomera tenul cu tot felul de creme, pastile, solutii...Du-te la farmacie si i-ati un sapun PROTEX si spala-te zilnic de 2-3 ori, iar daca ai chef si de mai multe ori ca nu e rau.Si nu pune mana pe cosuri ca mai rau faci...(daca e urat spargel si apoi date cu spirt sau spala-te cu PROTEX).Mai degraba un ten curat decat aglomerat cu tot felul de substante.Aaa da si cand te dai cu sapun poti sa il lasi 1-2 minute pe fata si apoi sa te speli.Bafta Kone!winking

| Doreliana a răspuns:

Iti recoman un control dermatologic sau tine-te de un tratament nu le mai amesteca pe toate asa. Zineryt e foarte bun, dar orice medicament e normal sa aiba efecte adverse combinat cu celalat, crezi ca in 10 zile iti dispare tot? Tinete de Zineryt, date in fiecare seara, spala-te pe fata zilnic, de cel putin 3 ori pe zi si nu te mai sterge, lasa apa sa se usuce singura sau tamponeaza cu hartie moale.Dar nu mai amesteca tot ca numa tampenii faci, iti faci tie rau.Ai grija si ai si rabdare.Acuma nu te astepta ca atunci cand te dai sa iti dispara a doua zi si sa nu mai ai nimica, trebuie sa astepti vreo 2 saptamani. Daca nici asa nu merge du-te la un dermatolog ca inseamna ca a fost afectata acneea de faptul ca ai amestecat tot si are efecte adversewinking

| KellyGreen a răspuns:

Cred ca tu ai acnee pe baza hormonala, adica trebuie sa iei anticonceptionale. Du'te la dermatolog si iti va spune el mai exact. Nu mai cumpara nici un produs pentru ca e posibil sa nu ai nevoie de ele.

| andreeei a răspuns:

Incearca asa: daca te duci la dermatolog (cabinet particular) si ceri o curatare a fetei + tratamentul de dupa, va face in felul urmator: Te va tine sub abur cateva minute iar apoi cu un fel de ac (steril) iti va scoate toate cosurile si punctele, dupa care te va da cu o solutie care sa-ti hidrateze piele fetei (sedinta costa cam 50 de lei - dar e eficienta iar daca te tii de tratamentul pe care ti-l da nu o sa mai ai cosuri mult si bine)

| CelebrationsAnonim a răspuns:

Eu folosesc ceva foarte simplu si cu efect. Dizolva in apa niste bicarbonat pulbere si da`te pe fata in fiecare seara sau cand ai timp si dupa cateva zile se vede difernta. Sper ca te-am ajutat happy

| EvangelineLovin a răspuns:

Serios? sad Pai si eu iau sotret acu si m-ai demoralizat de tot! Eu iau de vreo luna si speram ca de acu incolo sa vad rezultate plus ca mi s-a uscat pielea de tot. sad Ai fost la dermatolog? Era la avon o crema care mie mi s-a parut oarecum mai buna, era gri si era de la mis univers sau ce a fost ea. Sau mai e o crema cu ulei de salvie si sulf de la farmacie care mi s-a parut bunicica, la inceput poate sa fie mai intensa acneea dar dupa o sa treaca.Eu asta iti recomand din experienta mea.Sanatate.Succes.Doamne ajuta!

| snoww a răspuns:

De ciuda m-am gandit de multe ori sa i-au un cutit si sa fac fata tandari, am ajuns la capat, de 2 ani trag de cosuri si am fost si la dermatolog.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu mai lua pastile de acum inainte, nu sunt recomandate in tratamentul cosurilor deoarece pot duce la aparitia altor probleme.Incearca tinctura de propolis nediluata(diluata e mai putin concentrata si nici pe departe la fel de eficienta), este un tratament naturist si nu are ca rau sa faca. Aplic-o pe fata curata de doua ori pe zi: dimineata si las-o sa actioneze cat mai mult timp(minimum 4 ore)si seara, inainte de culcare si las-o sa actioneze pana a doua zi.Iti va ingalbeni pielea, dar se va lua la spalare(cu apa calda)aproape complet.Seara ar fi de preferat sa pui un prosop moale, crem sau portocaliu pe perna(fata de perna poate fi si ea patata, iar prosopul se curata mult mai usor).In cazul meu(eu ma confrunt cu aceasta problema de 5 ani), Zineryt a fost piesa de rezistenta impotriva cosurilor, timp de 3 ani,dar, in cele din urma, nu a mai reusit sa le faca fata nici macar el(si eu am tenul pretentios din punctul asta de vedere).Am hotarat sa mai incerc tinctura de propolis(am mai incercat-o in urma cu 4 ani,dar diluata si nu m-a ajutat),nediluata, de aceasta data(exact asa cum e in sticluta).Am avut surprinderea sa constat o reactie la care nu m-am asteptat, o reactie promitatoare.Desi nu au trecut decat 3 zile, se vad primele imbunatatiri.Nu este exclus sa se intample acelasi lucru si in cazul tau.In schimb,daca esti adolescent/a,iti va mai aparea cate un cos din cand in cand,dar cu un tratament potrivit,le poti tine sub control,pana vei trece de aceasta perioada. Ceea ce nu-ti recomand(mai ales in cazul in care ai tenul gras)sunt cremele, gelurile sau unguentele, cele mai bune sunt lotiunile.Numai bine.

| jessikz0r a răspuns:

Si eu iau sotret 2 pastile dimineata, 2 seara si + ma dau cu o crema preparata cu neomicina ceva de genul, apoi cu fucidin dimineata, cu cremele de la bioderma seara ...am vazut inbunatatiri dupa 10 zile happy Cel mai bine ar fi sa mergi la dermatolog sa-ti spuna acolo ce si cum sa iei, nu le lua aiurea dupa ureche, ca mai rau faci! Bafta.

| Criss1876543 a răspuns:

Depinde ce tip de acnee ai big grin

| Criss1876543 a răspuns:

Depinde ce tip de acnee ai big grin
Pastilele sotret nu pot fi recomandate oricarui tip de ten.Sunt recomandate persoanelor cu acnee chistica, deoarece nu au dat randament cu alte tratamente.
Si eu am facut tratament cu sotret si rezultatele s-au vazut dabea peste 4 luni, trebuie sa ai rabdare big grin. Succes