Si cat ti-au crescut dioptriile intr-un an?
Eu port ochelari de aproape 3 ani, am tot miopie si am -2 cu -2, 5. Acum trei ani aveam -0, 75 cu -1. Recunosc ca a fost o perioada in care nu prea i-am purtat... dar asta e alta poveste.
Astigmatismul e cu totul alta poveste. Citeste aici ca sa intelegi mai bine: http://www.renuntalaochelari.com/......ului.html.
Si nu te mai stresa in legatura cu dioptriile, pentru ca e destul de greu sa ajungi de la -4 la -8, mai ales la varsta ta. Si fratele meu poarta ochelari ( tot pentru miopie). El are 18 ani si dioptrii de -3 ( sau asa ceva). Ideea e ca in ultimii 2 ani i-au crescut doar cu-0.25;-0.5...
Si eu am tot 16 ani si sper sa nu ajung sa port lentile cu dioptrii de 3/4...
Da, sint destul de mari dioptriile dar fata de altele sint rezonabile.
Dupa 20 de ani o sa poti face operatie de remodelare a corneei sau de schimbare a cristalinului daca o sa-ti creasca foarte tare dioptriile. Ai insa acum varianta ochelarilor cu lentile subtiate care este chiar foarte estetica.
Nu te speria. tatăl meu a avut dioptrii 13, a făcut acum 4 ani operaţie de înlocuire de cristalin şi acum vede fără ochelari. După ce în prealabil toată viaţa a purtat ochelari.