| Jokerh6662 a întrebat:

Am si eu o problema! Am o entorsa la glezna( piciorul stang) si dupa ce an fost la doctor mi-a pus piciorul in gips si mi-a spus sa stau 10 zile asa. Dupa 2 zile l-am dat singur jos fiindca era foarte mare si incomod. Pot sa calc in el, nu ma doare cand apas in zona afectata dar cand rotesc piciorul in exterior( in acelasi mod in care m-am lovit) simt durere. De cand mi-am dat jos gipsul port un bandaj elastic si ma masez de cateva ori pe zi cu Voltaren.
Se vindeca piciorul? E ceva normal? Exact azi s-au facut 10 zile de atunci.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Invata si cum se umbla cu carje, poate fi folositor in viitor. E la fel- sau si mai incomod decat gipsul pe care l-ai scos.

| Violleta2022 a răspuns:

Ghipsul ala era acolo sa-ti tina piciorul rigid, special sa nu-l poti misca, sa se vindece in pozitia aia.
De ce te-ai mai dus la medic daca ai hotarat sa te tratezi singur?
La entorsa nu se face masaj si nu se calca pe picior. Dumnezeu stie cum ti se osifica acum, pentru ca trebuia protejat si nemiscat deloc, ori pe tine te-a interesat mai mult esteticul, decat sa te vindeci.
Dar stii ce, capul face, piciorul trage!

| GinoLANETTI a răspuns:

Entorsa se vindeca cu sau fara ghips. Gipsul ajuta la o imobilizare mai buna pentru a nu putea leza si mai rau tendonul. Am avut si eu, l-am lasat doua saptamani, dar cred ca e mai bine sa il scoti mai repede pentru a "antrena" tendonul fara insa al forta. Si este normal sa te doara, va dura ceva durerea, pana la urma este o entorsa, iar corpul tau, prin durere, incearca sa iti spuna ca ceva nu este in regula acolo. Stai o perioada fara a forta piciorul. Bafta.