anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o problema, cam de cand ma stiu. Am limba alba si incarcata, sa nu mai spun ca in momentul in care racesc am un gust foarte neplacut.1. Stie cineva de ce? sau daca vi se intampla si voua? 2. Cum as putea scapa?(P. S. ma spal pe limba cu periuta in fiecare zi)-Fundoi pentru ceva plauzibil!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| missbee a răspuns:

Cred că e vorba despre candidoză bucală. Este o infecţie care se dezvoltă la nivelul gurii, fiind determinată de nişte ciuperci. De obicei toţi nou-născuţii o au. Pe parcurs se tratează, dar dacă persistă e bine să mergi la medic. Cred că şi un stomatolog te poate îndruma.

Se poate declanşa dacă ai luat antibiotice prea mult timp, dacă porţi proteză/aparat dentar sau ceva asemănător, dacă fumezi, sau poate fi o deficienţă a sistemului imunitar. Nu e nimic grav, se tratează, dar e neplăcut şi poate fi contagios.
Ca să reduci disconfortul creat de candida, bea lichide reci, mănâncă îngheţată, foloseşte apă de gură!

Sănătate. :*

5 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Daca ai luat in ultima vreme tratament cu antibiotice, este posibil sa fie candidoza bucala!
http://www.soothe.ca/articole/articol_73_diagnosticul_limbii.htm
http://www.sfatulmedicului.ro/......ucala_1355

| danaalexa a răspuns:

Posibil de la ficat

| danaalexa a răspuns:

Freaca cu peria de dinti aia de dinti nu aia de limba

| kriss_1197 a răspuns:

Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine. doctorul mi-a spus sa imi dau pe limba cu mov de gentiana si in perioada aia chiar imi mai trecuse, dar nu prea am mai avut timp. poate o sa ai tu. bafta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Candida, sau probleme stomacale si hepatice. Dar in general sunt simptomele unei candide netratate la timp.