Buna, cam aceeasi problema am avut-o si eu si inca mai imi revine din cand in cand! A inceput sa nu mai mananc nimic, orice mancam vomitam era foarte nasol! am fost la un medic nutritionist si la inceput mi-a sugerat sa mananc( de fapt sa beau doar sucuri de fructe obtinute la storcator) apoi incetul cu incetul diversificam dieta! si cel mai important cand simti ca-ti vine sa vomiti opreste-te din mancat si aseaza-te putin in pat! vezi cum te simti! incearca sa dormi mult! De ingrasat nu-ti face griji ca nu te vei ingrasa curand abia dupa 4 ani poti reveni la greutatea ta initiala! iar cel mai important incearca sa nu mai urmezi diete periculoase pentru organism!:* bafta
Trebuie sa te vada un psihiatru. Suferi de o forma grava de bulimie si, daca nu te tratezi repede, o sa te omoare. Varsand, pierzi minerale importante si astfel inima este slabita si va ceda curand. Este o urgenta boala ta, trebuie sa primesti ajutor cat mai repede, altfel s-ar putea sa fie prea tarziu. Mergi luni la un psihiatru si, eventual, interneaza-te in spital pentru supraveghere.
Prima data iti recomanda sa citesti acest articol ca sa stii cu ce te confrunti: http://www.cura-de-slabire.net/anorexia/. Dupa ce ai citit, parerea mea este sa mergi sa vezi un doctor si eventual un psiholog. Aceasta problema nu tine neaparat de nutritie. Problema este in mintea ta. Succes
Vomitatul este foarte rau pentru dantura - voma contine cantitati foarte mari de acid care iti afecteaza dintii!
Esti anorexica! Mergi urgent la medic! http://www.kudika.ro/articol/special/5101/Jurnal-de-anorexie.html
Mult Succes!
Esti anorexica! Mergi urgent la medic! http://www.kudika.ro/articol/special/5101/Jurnal-de-anorexie.html
Mult Succes!
P. s fato multumesc frumos pentru stupid e clar ca adevarul doare poate mai tarziu o sa-ti dai seama ca esti bolnava si ca ai nevoie urgenta de ajutor... dar o sa fie prea tarziu
Cel mai bun sfat e să te duci la un nutriţionist şi să nu mai fii atât de credulă şi influenţabilă altă dată. Înţelege că prietenele tale poate sunt imbecile şi nu Einstein.
Un sfat ar fi sa nu mananci mancare ''grea'', sa incerci sa mananci mancare mai usoara nu-ti vine sa vomiti d la cereale cu lapte deoarece sunt foarte usoare(si e ca si cum nu ai manca)dc nu incerci sa mananci doua porti d cereale p zi iar seara pana in ora 6 sa mananci niste piept d pui cu cartofi natur?
dar este posibil ca organism tau sa se fi obisnuit sa dea afara tot ce mananci... poate dai o fuga si pana la doctor
Ti-ai dereglat metabolismul si sistemul digestiv ascultand de tampeniile prietenei tale. mergi la un nutritionist
Multumesc mult pentru raspunsuri :* si va rog nu imi mai dati mesaje gen "cum ai facut?" pentru ca eu stiu ca e ceva rau si nu vreau sa recurga cineva la asa ceva, scuze, nu din rautate nu va spun "secretele" .
1.Prietena ta e o tampita
2. S-ar putea sa fie vorba de bulimie, o boala cu urmari grave, asa ca du-te urgent la doctor si nu te mai lasa influentata de toate toantele.
Eu zic sa nu te mai lasi influentata de prietenii.Cat despre problema cu slabitul as spune sa mergi la medic si el cu siguranta te va ajuta. Fa-ti un regim si asa poate o sa slabesti mai usor. BAFTA!
BoboKitty întreabă: