| Farcas a întrebat:

Am si eu o problema destul de grava de sanatatesad
Astazi mi-a luat bunica tensiunea, si o aveam foarte mare.128 cu 90 si ceva iar pulsul inimi era de 97straight face Ea mi-a zis ca nu e bine so am asa de mare la ani mei(17 ani) pentru ca o am aproape cat ea iar pulsul inimi e mai mare ca al ei(ea avand 65 de ani)si ca ar trebui sa merg de urgentza la medic pentru ca pot paralizastraight face Maine nu pot lipsi de la scoala dar am sa merg la cabinetul scolii sa vb cu doctoritza dar nu cred ca a gresit bunica mea pentru ca mi-a luat`o de 3 ori.Se poate asa ceva? Am dureri de cap aproape zilnice.Cat ar trebui sa am tensiunea normala la varsta mea? Si as mai vrea sa stiu.Pentru a ma trata am auzit ca am nevoie de medicamente. E necesar si analize de sange? vreau raspunsuri serioase.Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
soothe
| soothe a răspuns:

Nu are rost sa te ingrijorezi ci doar sa fii precauta si sa mergi la medicul de familie sau la medicul scolii. Tensiunea arteriala variaza in permanenta: cand alergi sau esti emotionata creste suficient de mult.
De aceea, cand ti se ia tensiunea trebuie sa fii linistita.
Tensiometrele electronice care se gasesc in comert dau de multe ori erori. De aceea medicii folosesc tensiometre profesionale sau tensiometre clasice.
Durerile de cap pot sa aiba foarte multe cauze si de aceea este un motiv in plus sa mergi la medic. Pentru orice eventualitate, pana ajungi la medic, ia zilnic cate o aspirina de 80mg (pentru copii).
Deci, ai foarte putine motive sa te sperii, deoarece, in plus, la varsta ta este posibil ca un usor dezechilibru hormonal sa fie sursa tuturor nelinistilor si durerilor de cap.
Multa sanatate! Cu toata stima!

5 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Daca bunica ta a folosit un tensiometru electronic, sa stii ca acela poate da cu usurinta erori ale valorilor tensionale. Daca te doare capul des, poate ai o anemie dar asta se poate vedea doar cu ajutorul analizelor de sange. Asa ca, da, du-te la medicul tau de familie si expune-i problema.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Pentru varta ta maxima este aproape buna, minima este mare.
Tensiune normala la varsta ta : 110/70 si puls 70-80. Da nu paralizezi din atata. Dar este bine sa te vada un medic.

| Farcas explică:

Am uitat sa mentzionez ca nu fumez, nu beau cafea etc

| Antonimu a răspuns:

Tensiunea mea e de 140 de batai pe minut, si cea normala este de maxim 80 de batai pe minut. Ar trebui sa te duci la doctor, cel putin eu fumez si probabil de aia. Oricum, ai grija, pentru ca poti face un atac cerebral sau un infarct din clipa in clipa, adica la fel ca mine. Apropo, se numeste Tahicardie happy

| mihaela_5389 a răspuns:

128 cu 90 deja iti canta poparolling on the floor)! nu are cum! MErgi la medicul de familie si spune-i sa iti ia tensiunea, numai docotora este in masura sa iti zica ce anume ai! o zi buna! te pupic mihaelakiss!