| Thisto a întrebat:

Am şi eu o problemă legată de o măsea, de o lună aproape am un fel de punct cu puroi, dar se sparge dacă mă spăl pe dinţi ceea ce fac mereu, nu ştiu ce să fac adică dacă mă spăl mereu dispare şi rămâne un fel de mov acolo, adică ca şi cum nu ar trece sânge, punctul nu este foarte mare.
Mi-a cam afectat şi măseaua, am încercat să mănânc ceva mai tare şi mi sa crăpat puţin, am şi un început de carie la ea, cam cât de rapid trebuie să mă duc la dentis, vă rog şi dacă ştiţi rezolvarea la problema cu puroiu v-aş rămâne profund îndatorat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Puroiul semnalizeaza o infectie. Ai nevoie de antibiotice. Daca ti s-a crapat maseaua si nu te duci urgent la dentist probabil o sa o pierzi...

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, este vorba de un abces dentar.

TREBUIE să mergi la stomatolog ca să-ţi facă şi un drenaj ( să aibă pe unde se scurge puroiul ).

Apoi, probabil că o să-ţi prescrie un antibiotic, iar după ce infecţia va fi eradicată, va trebui să mergi iar la stomatolog ca să vadă în ce stare se află măseaua : dacă e posibil, o va curăţa/"raşcheta" ( va poliza caria ) şi o va plomba.
Dacă nu se poate salva, atunci o va extrage.

Toate cele bune.