anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am simptome specifice tulburării de conversie. Ce înseamnă asta? M-am uitat pe internet, dar nu am înțeles.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Invictusman2025 a răspuns:

Nu ai nimic. Tu de la anxietate cred că suferi de sindromul studentului la medicina. Caută pe google și o să vezi că am putina dreptate sau puțin mai multa dreptate.
Ești un om normal și un băiat bun.

| Invictusman2025 a răspuns (pentru Invictusman2025):

De fapt nu mai caută nimic,bucură-te că ești tânăr, de viață, mai bine cucerește o fata, fă-ți un site ceva, nu te mai gândi la probleme că o să atragi ceea ce gândești, gândește-te la oportunități.

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Adica ai niste simptome nasoale fara o cauza reala.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Nu înțeleg, scuzați-mă. Puteți să-mi explicați vă rog ce vreți să spuneți.

| TimberWolf a răspuns:

Da frate, e belea cu tine, in fiecate zi descoperi ca ai cate o boala noua, fa-te medic.

| LisaJulie a răspuns:

Nu ai nicio boala, citești numai boli și te diagnostichezi singur

| Yaesmin a răspuns:

Rocada dreptății

| Caro34 a răspuns:

Of, grea treabă! Ieși din casă la o plimbare, bea un pahar cu apă să se mai decongestioneze neuronii aceia... citește o carte bună și uită medicina; e prea grea pentru tine. Numai bine!

| ALM2000RO a răspuns:

Nu te mai lua după ce scrie pe net că te panichezi degeaba, e nu e bine să-ți provoci stres inutil.

| Korkodeln a răspuns:

Ai simptome specifice, ce inseamna asta concret?!?
Adica vrei sa zici ca ai fost consultat si diagnosticat de un MEDIC PSIHIATRU DE SPECIALITATE, care a facut toate multele teste si analize necesare si a decis ca ai aceasta maladie FOARTE dificil de diagnosticat si destul de rara, unde se incurca si medicii cu experienta la diagnostic?

Sau ai citit undeva cum se manifesta si ai ajuns la concluzia ca asta e ce ai tu, daca da asta e alta boala, se numeste "boala studentului la medicina", unchi-meu, care e medic, spune ca din grupa lui erau mereu unii (mai ales tipe) care se duceau la profesor sa-i zica ca e clar ca au nu stiu ce boala despre care au citit in cursuri ce simptome prezinta, asta disperat incerca sa-i convinga ca n-au nimic si sa nu se apuce sa se autotrateze cu medicamente? Acum cu Internetul la nas lumea cauta "ce boala am cand ma doare capu si n-am chef de nimic" si vin cu chestii gasite de sta motanu in coada si uneori se si roteste;). In cazul asta iesi afara ca e frumos si atinge iarba si priveste cerul, o sa te simti mai bine.

Bun, sa presupunem ca intr-adevar ai fost la medic si te-a diagnosticat cu chestia asta si vrei sa afli mai multe pentru ca nu are tratament medicamentos ci mai mult sedinte de terapie, atunci citeste aici o sinteza excelenta si spune concret ce nu intelegi, intreb si eu mai departe si poate te lamuresc:

https://www.sfatulmedicului.ro/Neuropatii/tulburarea-de-conversie_19950

Dar concret, "pe surse" si vedem.

| lucianMKSro a răspuns:

Tulburarea de conversie este o problemă în care o persoană are simptome care par să fie cauzate de o boală neurologică, dar nu sunt. Aceste simptome pot include probleme de mișcare, senzații neobișnuite sau alte probleme și sunt adesea legate de factori psihologici.
Stresul extrem, traumele emoționale, conflictele interne și alte probleme psihologice pot contribui la această afecțiune. Se crede că aceste simptome fizice sunt modul în care corpul arată suferința psihică.

| Caro34 a răspuns (pentru lucianMKSro):

Unii din cei de pe TpU au mari probleme cu mansarda! Cred că ai realizat și tu că anumite persoane ne testează nervii periodic fiindcă așa par ei mai interesanți. Unii suferă de boli nedescoperite nici de medici fiindcă citesc ceva pe net și mai adaugă prostii de la ei și vin niște boli asupra lor că noi cu toată știința Universului nu-i mai putem îndruma ce să mai zic de vindecare. Tu ești super și îmi place cum gândești însă unii mă uimesc de ce proștii scriu și gândesc! Numai bine!