Spune-i tatalui (un animal) sa te pedepseasca altfel. Nu te mai lasa o saptamana afara, sa citesti o carte si sa faci conspecte, sa nu iti cumpere inghetata...etc. dar nu sa te bata ca un tembel. Era baut? Unde era mama ta? Este un act de cruzime ce a facut el si se pedepseste daca te duci la Protectia Copilului sa-l reclami. Esti un copil abuzat! Exista un nr. de telefon pentru copii abuzati, din pacate nu il stiu. Dar poti merge la orice politist, sectie de politie sau la Protectia Copilului si sa le arati funduletul... Eu asa as face. Nu suport violenta asupra copiilor si, apoi ne miram ca fac bietii copii ce fac, ca vin aici si pun intrebari de iti sta mintea in loc. Nu-si educa copiii decat cu bata sau cureaua si nu vorbesc cu ei. Te miri ca se arunca de la 12 ani in "iubiri" totale...
Daca ai fundul rosu gaseste prin casa o crema cu voltaren, ibuprofen sau aloe sau pur si simplu da cu apa rece si o crema simpla cu galbenele. Bine ca nu ti-a dat in cap...mai te vedeam si pe la stirile TV...
Aoleuu... In halul asta? Fa un dus si date cu putina crema ca mai mult nu ai ce face.
Incearca sa vorbesti cu tatal tau.Cu bataia nu rezolva nimic. Sp ca vrei ca el sa iti vorbeasca cu vorba buna.Sa iti explice.Nu sa te bata
Ai grija de tine si vb cu el urgent!
Sincer sa va zic, voua celor care va mirati... unde ati trait? In Romania acest lucru se intampla de multa vreme (si cand zic Romania nu ma refer la delimitare zonala ci la mentalitate) ti-as zice ce sa ii faci lu taica'tu da cred ca ai sa apari la televizor... ideea este urmatoarea... fie te faci baiat cuminte ca sa nu t mai altoiasca taica-tu, fie t faci baiat istet si gasesti o metoda de a impaca si capra si varza... gandeste-te la asta... cat despre usturime... indura ca doar esti barbat... si dupa ce induri vreo 5 minute date cu un unguiente si puneti si niste gheata sau ceva rece acolo... hai noroc si capu sus... unii stiu prin ce ai trecut
Saracul de tine... Du-te frumusel la tatal tau si povestestei ce animal e tatal tau vitreg care desigur nu are nici un sentiment fata de tine, dupa parerea mea daca mama ta ar fi un parinte adevarat te-ar ocroti, dar din pacate trece cu vederea si trebuie luate masuri fiindca o sa se mai repete. Poate data viitoare o sa ramai fara dinti...si ar fi nasol.Ai grija de tine si evita problemele.
Stiu ca nu trebuie' sa fie permisa violenta asupra copiilor, dar daca tot s-a intamplat, sa stii ca orice bataita te-ntareste. Eu am ajuns imun. Lasa sa te usture. Asa-ti vei aminti toata viata cum doare, iar cand vei avea copii, vei sti ca ai bate asa nu este o solutie. Un copil n-are nevoie de un parinte de care sa-i fie frica, ci de un parinte care sa-l sprijine-n viata. Exista si protectia copilului daca si-a facut un obicei din a te bate. Daca-i agresiv cu mama si fratii tai, si eu cred ca este odata ce te bate astfel, fa o sesizare la protectia copilului. Ei va pot asigura consiliere care sa-l deternine pe tatal tau sa-si controleze accesele de furie. Cu un asa caracter precum tatal tau are, nu poti rationa, nu poti ajunge la un consens, nu-i poti spune tu ce sa faca, risti o bataita-n plus. Doar un adult cu autoritate-l poate ajuta, il poate face sa inteleaga ca este gresit ceea ce face. Bafta.
Aoleu! Da-ti cu niste pudra te talc sau cu o crema, iti mai ia putin din usturatura.
Pai da... unii de abia au coborat din copaci...
Pune ceva unguent ce ai prin casa, intreab-o pe mama ta de ceva cu galbenele sau daca are ceva farmaceutic (apropo ea c facea cand te batea sotu-sau?).
Eu nu suport violenta asupra copiilor, in locul tau as apela la Protectia Copilului... pai daca sa ajuns sa te bata acasa in halul asta, atunci cine stie ce se mai poate intampla pe strada [la cate se intampla acum]...acasa trebuie sa gasesti linistea, iubirea, pe care nu o gasesti in alta parte, in niciun caz violenta...
Pentru usturime: parca stiam ca iti trece cu ceai de galbenele, nu mai stiu sigur, dar incearca, ca mai rau nu are cum sa-ti faca, si daca nu merge date cu o crema ceva...
Bye:* si ai grija de tine
Toti compatimesc aici, de parca s-a intamplat vreo nenorocire. In primul rand, cat ai intarziat. Daca trebiua sa fii in casa la 9 si ai ajuns la 11, este foarte corect ce a facut tatal tau. Probabail ca s-a ingrijorat de lipsa ta. Inainte, generatia parintilor tai, luam bataie in scop educational des si nimeni nu facea un dezastru din asta. Am luat si eu multa bataie la fundul gol cu cureaua, ma simteam rau atunci, dar am inteles ca mi-au prins bine. Dupa un timp chiar daca durea, ma bucuram oarecum sa o vad pe mama cu cureaua, era mult mai rau cu nuiaua si incepuse sa o foloseasca destul de des.
Dar imi amintesc cu placere de copilarie, stiam sa respect, stiam de frica, nu de groaza, de frica.
De-as avea ocazia sa-l pedepsesc pe tactu, i-as pune fundul pe o plita incinsa.
'Tui Rasa lui de animal!
Sa mil arati mie pe taicatu daca sta in bucuresti ca ma ocup eu de el :X daca vrei bineinteles
Uite date cu praf de talc o sati treca scuze ca te intreb dar eu nu cred ca un tata asa sever ar face asta eu am tot 12 ani si de la tatal meu am primit doar o plama cand eram mica ca nu stiu ce-am facut dar so lasam dea uitari incerca
De fapt nu e chiar tatal meu, e tatal meu vitreg, si mama il lasa sa ma batade abia astept sa stau o luna la adevaratul meu tata, el ma iubeste foarte mult si nu ar da niciodata in mine, si am sa-i zic totul! Nu mai vreau sa locuiesc cu mama! Daca ii spun lui tati o sa ma ia la el si o sa fiu cel mai cuminte copil!
Ms mult pentru sfaturi, ap sunt fata!
Crede-ma starchewer ca nu puteam sa mai suport, si de abia asteptam sa se termine chinul! Imi venea sa fug asa cum eram, dar o luam mai raucred ca multi au suportat, dar asa sunt eumai sensibila!
Otonis cred ca bataia te intareste dar nu cum am suportat-o eu! Le-am intrebat pe niste prietene daca au fost batute vreo data, si mi-au spus ca nici nu au fost atinse...doar cate o data, dar nu in halul asta!
Si azi m-a batut pentru ca s-a ars DVD-ul(dar nu i-am facut nimic), a ars un mecanism!
Si ma arde rau si nici nu pot sta jos, si a il duce la reparat, daca nu mai e bun, am belit-o rau!
Spune-i tatalui tau ca daca ii place sa te pedepseasca sever, sa te bata cu palma sau padela, sau sa te puna in genunchi pe coji de nuci sa citesti Biblia.Totusi o crema de corp cread ca ajuta.