| Stan_Dan_Iorgu_1952 a întrebat:

Am tocat si am scos semintele la 1 kg de ardei iute.Ma ustura mâinile.Ce trebuie sa fac pentru a scapa de usturime? Mi-e frica sa nu dau pe la ochi din greseala!?! Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

După o spălare eficientă cu apă rece + săpun + o clătire adecvată, se pot ţine mâinile într-un vas cu lapte dulce ( timp de 30-60 minute ).
Preferabil ca laptele să fie RECE, de la frigider.

Apoi, după o spălare cu apă rece + săpun, se poate folosi o cremă de mâini.

Iar pe viitor, când curăţaţi ardei iuţi ori gogoşari, să folosiţi mănuşi de menaj ( puţin mai groase ).

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spala mainile foarte bine cu apa si sapun, apoi freaca-le cu lamaie sau otet. Dupa 20 de minute se aplica crema de galbenele, unguent cu propolis sau aloe vera.
Un alt remediu ar fi sa frece mainile cu ou batut si dupa 20 minute sa aplice crema.

| petre059 a răspuns:

Spala mainile cu sapun de 3-4 ori apoi foloseste o crema de maini.Altadata cand faci asa foloseste niste manusi de unica folosinta sunt ieftine.