anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am tot vazut intrebari despre nutritie...si ma enerveaza ca lumea vrea rezultate asa in cateva zile, daca se poate sa si nu faca nimic, cu vreun ceai magic. Care e logica daca tu esti obez morbid cu kg acumulate in ani de zile, de ce te astepti sa ajungi la o greutate normala intr-o luna? Si fara sa depui efort... Mi se pare ca lumea nu mai pune pret pe sanatate, nu mai sunt gata sa depuna niciun efort pentru a fi sanatosi. In loc sa te bucuri ca te poti misca, ca poti lucra, o iei ca pe o corvoada. Eu le raspund frumos, ca macar au o intentie buna, dar ma intreb de ce sunt omaneii asa? Cand se vor trezi la realitate? Ca sanatatea e nepretuita.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Sunt robi ai poftei. Își doresc rezultate imediate ca apoi sa o ia de la început. Dar rezultatele se vad in timp si dieta trebuie ținută toată viața.

| Mosotti a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Si ai inteles de ce-s robi ai poftei? Nu ai inteles, dar vorbesti. Aia cu slabeala repede da, e aiurea, nu merge. Nu poti tine dieta toata viata daca nu o tii de la sine fara sa te chinuie pofta si foamea.
Low serotonin se stie ca poate da pofta mare de dulciuri.

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fiindca mancarea li se depune pe corp (si nu la creier). tongue

| Mosotti a răspuns:

Aia cu vrutul slabit repede e corect, e o tampenie.

Daca te intrebi asta inseamna ca nu stii nimic despre cum functioneaza oamenii, hai sa explic:

Cei ce mananca mult au o problema grupul de receptori de serotonina 5HT2C, adica exista un deficit de serotonina acolo, de aia americanii s-au prins si au scos medicamentul numit Belviq (a se cauta pe google), care exact asta face, corecteaza deficitul ala.
Dar cum e f scump, mai putin si-l permit, plus ca la unii problema nu e acolo ci in alta zona a creierului.

Ai pofta de mancare mai mare ca normal, mai ales si pofta de dulciuri. Nu mai judeca pana sa cunosti mecanismul.
Ca daca-ti dau un Peritol, in 2 ore aspiri camara si frigideru`, sa te vad eu atunci cum mai gandesti sanatos, simuleaza problema aia, si unii medici dau pentru urcarea poftei la cei ce o au prea mica.

Ei stiu f bine ca nu trebuie sa faca asa, dar nu pot sa se abtina, cum nici tu nu te-ai abtine dupa ce iei peritolul ala, efectul trece intr-o zi dar se vede clar cum e treaba.
Eu am trecut prin asta, cand am corectat problema creda-ma ca de la sine nu mai puteam manca mult, daca incercam sa mananc un snickers nu prea mai intra, deci nici sa vrei nu mai puteai.
Aia care sunt slabi mereu, aia-s sanatosi si au ok reglat acolo, ei mananca de la sine cat trebuie, nu simt pofta mai mare decat trebuie.

Acuma ti-e clar? Deci nu mai judeca, ca-ti dau peritolu si te faci de ras la o adica in fata la tot TPU, pierzi si pariu mare. Nu e frumos sa judeci. Cand te chinuie pofta si foamea aia iti zic eu ca e un iad, nu mai conteaza nimic.
Si am si facut asta, s-a facut de cacao, nici nu mai aveau curaju sa apara in fata celor carora le zicea sa aia, sa aia, ca de ce aia.
Peritol scade serotoina pe receptori aia, ca la aia cu problema asta genetica.
Asa ca nu te mai intreba de ce sunt oamenii aia asa pana sa nu cunosti treaba, ca din afara dam din gura aiurea, nu esti in locul omului ala sa vezi ce simte.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Nu am zis ca judec pe nimeni, nu am jignit pe nimeni. Judec gandirea, nu omul. Sunt constient ca exista si persoane care au probleme de sanatate care le fac sa ia in greutate, dar sunt foarte putine. Majoritatea au o problema cu controlul si atat, mai ales daca in trecut au fost slabe e clar ca si-au pierdut controlul si nu au fost mereu asa. Nu zic ca am eu cel mai mare control din lume sau ca nu m-ar afecta "medicamentul" tau, nici nu am facut vreun pariu. Am facut doar o observatia la modul de gandire general al oamenilor si poate cineva care citea mesajul asta se gandea un pic la el.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ca ai jignit, dar ai judecat, sunt majoritatea cum am zis eu ca dereglati, nu putini, controlul de aia nu-l au, ca pofta si foamea e prea sus.
Pentru ca daca e reglat omul ala, iti zic eu ca NU are tenta sa bage gura prin prostii, nu exista tentatia ca nu intra! Nu are la ce sa mai piarda controlul nici daca vrea. Pierd controlul ca au tenta aia si pofta de a manca! Aia trebuie eliminata.
Te-ai intrebat ce au oamenii aia, iar acum stii raspunsul. Nu sunt vinovati cu absolut nimic.

Hai sa-ti zic, aveam gramada de minieclere in frigider, ca bagam in mine, nu ca nu aveam control, nu puteam sa ma abtin ca aveam o senzatie urata care nu trecea, aveam pofta de asa ceva.

Am rezolvat problema regland ce am zis, dupa doua zile, am vrut asa sa mananc un miniecler si am mancat jumate! Cu greu am mancat cealalta jumate ca deja era ca si cum mancasem 50 de minieclere inainte, nu mai simteam gustul ca lumea, era sa zic "satul".
Am dat la prieteni restul ce aveam in frigider ca sa nu le arunc.
Eu care pana acum 2 zile mancam si 15 minieclere cu o pofta nebuna.
Si asa am slabit de la 85 la 67 kile lejer fara probleme.

Alta data m-a trimis bunica la cofetarie sa iau ei un cremshnit, cand am intrat acolo, numa mirosu ala ma facea fin sa dau afara, era ca si cum ma ghifutisem cu prajituri inainte, iti dai seama ca iese daca incercam sa fortez nota.
Io care mancam si 5-6 cremsnituri de 250-280 g ca popa asa.
Vezi? Deci nu sa ocolesc cofetaria, sa ma abtin, sa ma gandesc ca nu e bine, prostii din astea.

De ce crezi ca la medicatie anume iti zice "pericol de ingrasare", ca da asa o pofta si foame ca f multi cad in capcana, deci se cam generalizeaza. Iti permiti sa te gandesti la sanatate, la control cand senzatia de a manca e moderata. Tu nu stii ca nu ai trecut prin asta, tu vb din afara situatiei, din citite, ca multi abereaza grav si psihologi care mult zic tampenii desi nu toti, ca dovada ca nu se verifica ce spun.
Eu vb din studiate, iar ce am studiat am verificat, practica apoi a dat, teste si pe altii, ca mai consiliam cand faceam sala pe cativa pentru slabit sau ingrasat, pe langa ca am trecut eu prin asta.

| Sn4k3 a răspuns:

Daca nu stiu cu ce se mananca, nici nu stiu/nu vor sa caute si se iau dupa toate prostiile pe care le aud sau isi fac singur idei... Asa sunt unii, n-ai ce sa faci.

| alina2k18 a răspuns:

Cei care sufera de obezitate morbida nu prea vor sa slabeasca laughing nu stiu unde ai vazut tu ca vor sa slabeasca si eventual si repede.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa faca interventie de micsorarea stomacului si gata.

Răspuns utilizator avertizat
| lussa a răspuns:

Mâncarea poate deveni foarte ușor un drog (ex. zahărul) sau un factor de îndepărtare a plictiselii sau suferinței (când mâncăm pe fond emoțional). Mai ales în zilele noastre, magazinele sunt pline de tot felul de atracții culinare despre care cu toții știm că sunt bombe calorice. Astfel, puțin oameni conștientizează că mâncarea este un mijloc de alimentare energetică a corpului, exact ca un încărcător și nu un mix plăcut de gusturi și arome pe care le putem ingera oricând, oricum și în orice cantitate. Sigur, există și persoane cu probleme de sănătate care le cauzează creșterea în greutate. Și bineînțeles, toți căutăm soluția cea mai rapidă, care să nu necesite foarte mult efort. Cred că așa suntem programați și dacă reușim să rescriem acest cod, putem să ne îndreptăm într-o direcție bună.

| ClatitaCuMiere a răspuns:

Nu au rabdare, le place prea mult mancarea si le e greu sa se abtina pe termen lung de la chestiile nesanatoase. Vor sa scape repede cu o dieta magica, sa ajunga la greutatea ideala si dupa sa bage in ei linistiti din nou.

| Mosotti a răspuns (pentru ClatitaCuMiere):

Da, am explicat de ce le place prea mult mancarea si nu se abtin pe termen lung, nu trebuie sa te abtii, ca nu tine mult, trebuie sa nu mai aiba tenta aia de a manca adica foamea si pofta de prostii. Si de la sine nu mai poti manca tampenii si multe, de la sine nu te mai ingrasi, de la sine mananci ce trebuie si cat trebuie, vezi oamenii slabi care o sa-ti zica ca niciodata nu au tinut vreo dieta, sau si-au pus problema sa se abtina de la ceva care nu dorea de fapt, iar daca incerca, intra asa modic, dupa aia nu mai ii placea.

Deci sa rezolvam cauza, nu sa ne opunem unei boli de fapt, e ca si cum accelerezi cu frana pusa, nu merge mult timp.
Si de aia majoritatea grasiloe recidiveaza, ca se bazeaza pe abtinut, nu pe taierea motivului care ii duce sa aiba de la ce sa se abtina.