Macar 4 zile de amoxicilina tot trebuie sa iei...
Eu la chestii de astea iau palinca si o tin acolo, nu iti recomand daca esti mai sensibila.
Numai cu antibiotice ar putea da inapoi. iti recomand oxacilina : la prima doza se iau 2 capsule, apoi cate una la 6 ore, pana termini cutia de 10. cand e ok, te poti duce la dentist pentru ca e foarte posibil sa fie o carie care mai tarziu se poate complica. multa sanatate!
Nu este propriu-zis o carie...ci o coronita pusa la maselele din stanga sus...Nu ma doare foarte tare dar incep sa vad ca gingia s-a inrosit si de umfla. M-am saturat de chinul asta cu dintii
Am facut stomatologie si as vrea sa tii cont de urmatorul lucru :
Daca ai abces, du-te la dentist. Orice tratament cu antibiotice nu rezolva problema. La fel antiinflamatoarele. la fel medicamentele pentru durere. Elimina doar efectul pe moment, durerea, ca apoi sa dai in ceva mult mai grav.
Sunt cazuri in care de la un abces dentar s-a ajuns la orbire sau chiar la atac de cord.
DU-TE LA DENTIST.
Ampicilina din 6 in 6 ore... oricum daca te duci la dentist nu are ce sa iti faca daca ai abces
Aqbcesele repetate duc la probleme de sanatate, la probleme renale, afecteaza nervii faciali si oculari, deformeaza maxilarul datorita cronicizarii pungilor de puroi sau pot favoriza cancerul biucal ca sa nu mai spun ca poti pierde radacina dintelui afectat.trebuie sa mergi la dentist cat mai urgent pentru un tratament corespunzator, dupa aceea trebuie sa facisi o radiografie pentru a vedea cat de grav ti-a afectat infectia radacina dintelui, restul o sa ti-l spuna stomatologul.
Iei 2 pastile de ampicilina prima data iar la interval de 4 are mai iei 2 si pe urma le iei la 6 ore cate una.
Cauze - Un abces al dintelui rezulta dintr-o infectie a pulpei. Odata distrusa pulpa, infectia afecteaza osul maxilarului. Aceasta infectie poate rezulta dintr-o fractura a dintelui, dintr-o paradontopatie (boala a gingiilor) sau, de cele mai multe ori, dintr-o carie dentara.
Tratament - Progresul endodontiei (studiul tesuturilor pulporadiculare ale dintelui, al patologiei lor si al tratamentelor legate de aceasta) favorizeaza astazi conservarea dintelui. O simpla incizie cu bisturiul permite drenarea puroiului daca lucrul acesta n-a avut loc in mod natural. Ea este urmata de un tratament endodontic (curatarea canalelor infectate si apoi umplerea cavitatii cu o pasta de obturatie), completat cu punerea unei coroane. In cazul in care incizia este imposbila (tumefiere fara formarea puroiului), sunt prescrise antibiotice pe cale orala.
Caty nu incerca sa pacalesti patologia umana, du'te la dentist chiar acum.