Eu stiam de glicerina boraxata. Oricum abcesul trece de la sine. dar evita curentul, produsele reci. Ti-am zis mie mi-a trecut cu glicerina boraxata, se gaseste la farmacii si e buna la gusgt; este dulce
Pentru reducerea durerii si a tumefierii fetei si a obrazului cauzate de un abces dentar se recomanda aplicarea de comprese (pungi) cu gheata pe partea externa a obrazului. Trebuie evitata caldura!
Se mai pot incerca, de asemenea, medicamente eliberate fara prescriptie medicala, care amelioreaza durerea la nivelul fetei sau a obrazului, precum:
- Acetaminofenul (Paracetamol) poate scadea febra si poate alina durerea, dar nu reduce tumefierea
- medicamente care reduc tumefactia (de exemplu Ibuprofen, Naproxen sau Ketoprofen)
- Aspirina, care poate, de asemenea, reduce tumefactia. Unele persoane nu ar trebui sa ia Aspirina; acestea sunt femeile insarcinate, persoane care au avut in trecut probleme de coagulare/sangerare si persoanele mai tinere de 20 ani. Se recomanda consultarea de urgenta a medicului stomatolog daca durerea nu scade in intensitate dupa 2 ore de la administrarea unui antialgic la domiciliu.
un antiinflamator (Ibuprofen/ Flamexin) si niste spalaturi cu ceai de musetel ar fi suficient
Foloseste glicerina boraxata, o gasesti in farmacie. Tamponezi usor zona de 3-4 ori pe zi.