| merrymary a întrebat:

Am un abces la o masea, am luat ospamox de 500 mg, o pastiluta la 4 ore, timp de 8 zile, asta e a 9a, am fost din nou la farmacie si am cumparat tetraciclina, dar din ce am citit in prospecte am inteles ca cele doua nu trebuie asociate. Intrebarea mea este: daca am luat ultima pastila de ospamox la 9 dimineata, cand pot incepe tratamentul cu tetraciclina? De asemenea, e prea mult daca incerc sa iau tetraciclina la fel ca ospamoxul, una la 4 ore? E de 250 mg. Multumesc. happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DanielaMiky a răspuns:

Ospamox-ul nu este pentru masele ci pentru raceli, afectiuni respiratorii, bronsite samd. Pt masea se ia ampicilina la 6-8 ore. Niciun antibiotic nu se ia la 4 ore te omori singura in felul acesta. Poti sa iei 1 jumatate/ 1 pastila de Tador care este antiinflamator si vei scapa in cateva zile ( de retinut ca tadorul este calmant si nu antibiotic ). Deci mare grija nu te mai juca asa cu pastilele happy

3 răspunsuri:
| NobodyD a răspuns:

Dupa parerea mea, nu ar trebui sa iei antibiotice fara prescriptia medicului. E periculos.

| deusfarm a răspuns:

Antibioticele trebuie luate numai cu indicatie medicala; cu toate acestea ospamox ( amoxicilina ) se recomanda in cazul abceselor dentare - doza uzuala este pentru adult 500 mg la 6-8 ore; 8 zile este deja prea mult - trebuia sa ajungi la stomatolog sa dreneze putin abcesul, rezolvai mult mai repede; tetraciclina nu va fi utila daca cu ospamox nu este nici un progres, doza pentru tetraciclina este 500 mg ( 2 cps ) la 6 ore - inca o data : NU mai lua inca un antibiotic si asa nepotrivit situatiei si apeleaza la stomatolog

| trixxu a răspuns:

Am avut si eu aceeasi problema. Am urmat tratamentul acela cu oxacilina. Pentru inceput am luat o doza soc ( 2 pastile) apoi am continuat cu cate una. Dar cel mai bine e sa te duci la dentist happy.