anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am un baiat de 12 ani. Cred ca ceva nu este in regula cu el.
Stiu ca un diagnostic se pune mai greu, dar vreau sa stiu la ce sa ma astept cand ne va spune doctorul.
Am observat ca a inceput sa lacrimeze spunand ca il doare. Problema este ca el pana acum NU A MAI PLANS.
Are probleme cu luminile care se aprind si se sting si culorile care fug.
In schimb la scoala are in medie 10. Sport nu practica.
Vrea ca totul sa fie aranjat centimetric si nu-i place sa fie atins. Mananca cu aceeasi lingura sau furculita de mult timp.
O zi din viata baiatului:
La 7:00 se trezeste și mananca exact 5 Δ de paine toast cu miere, apoi la 7:45 pleaca spre scoala. Intre ora 8 si 14 este la scoala. La 14:30 este acasa si mananca de pranz (3 zile consecutive supa, urmatoarele 3 zile peste, iar urmatoarele 3 zile paste cu pesmet, repetandu-se iar si iar. In intervalul 15:00 - 17:00 doarme sau se ocupa de Geologie sau citeste. De la 17 la 19 se ocupa de temele pentru scoala. Apoi, de la 19 la 20 isi rearanjeaza lucrurile, iar la 20:30 se pregateste de culcare. La 21: 00 este in pat. Pana adoarme numara cu o voce slaba numerele (2, 3,5,8,13,21,34,55,98,..., numere din siru lui Fibonacci. De asemenea, innumara si cand este stresat.
Are o preocupatie excesiva: Geologia. Vrea sa studieze despre vietile geografilor si multe altele.
Ar mai fi multe lucruri de spus despre el, dar nu le mai scriu.
Ce probleme are baiatul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Problema o s-o afle medicul. Intrebarea asta a mai fost pusa odata si are si acolo raspunsuri.
Dupa cate relatezi s-ar putea sa fie o tulburare obsesiv compulsiva dar pentru diagnostic copilul trebuie dus la psihiatru, nu mai cautati pe net raspunsuri la intrebari la care si un psiholog bun ar sta putin sa se gandeasca...
Sau macar intrebati pe un site specializat, sunt site-uri medicale unde sunt psihologi si medici cu sutele... Nu aici, ca iar o sa vedem raspunsuri de genul "Copilul e X! Cu siguranta! Trebuie sa ii cumperi medicamentul y, sa faca z!" si asa mai departe.
Multa sanatate.

| anonim_4396 explică (pentru CuriousStuff):

Am pus o singura data aceasta intrebare. De abia mi-am facut cont. Poate altcineva a pus intrebarea.

| anonim_4396 explică (pentru CuriousStuff):

Acela nu sunt eu. Este fratele sotiei mele.