Noi nu suntem medici dar am gasit urmatoarele lucruri:
Fă-i gargară cu apa sărată, dă-i să bea multe lichide şi administrează-i medicamente antialgice pentru a-i diminua din dureri.
Odihna la pat şi folosirea unui umidificator, sunt alte două lucruri care trebuie avute în vedere pentru eficienţa tratamentului.
La copii este contraindicată administrarea aspirinei, deoarece poate induce sindrom Reye, boală ce afectează sistemul nervos.
Tratamentul chirurgical constă în amigdalectomie (îndepărtarea amigdalelor) şi este efectuat persoanelor cu complicaţii sau la care boala a recidivat de prea multe ori.
vezi si aici http://www.qbebe.ro/......r_la_copii
ca o comparatie, eu am luat augemntin la 12 ani si unii medici mi-au zis ca e foarte puternic pentru varsta mea. si eu am avut mereu probleme cu amigdalele cand eram mica si faceam gargara cu apa fff sarata. de preferat sare din aia mare. si nu trebuie scoase pentru ca in timp la o raceala, infectia poate ajunge la plamani.
E prea mic pentru o amigdalectomie. Trebuie sa mergi cu el intr-un centru mare de pediatrie sa-i recolteze exsudat faringian si sa-i faca antibiograma. Sitrebuie sa va recoltati exsudat faringian toti cei care locuiti in casa cu copilul, fiindca unul din voi il tot reinfecteaza (e purtator sanatos si ii da copilului germenul la care este sensibil).
Daca sforaie noaptea, atunci s-ar putea sa aiba si polipi, aceste vegetatii intretin infectia, sunt un focar nesecat de infectie, pana sunt scosi. La fel si amigdalele. Du-te la un ORL-ist renumit si expune-i situatia, nu imi dau seama de ce e prea mic pentru amigdalectomie, fiindca nu e asa. Toata treaba e ca genul acesta de operatii se face primavara.
Asa am patit si eu cand eram mica. Tot cu acest antibiotic, nimic. Aveam 2 ani jumatate si m-am operat de amigdale.
Daca mai apare o singura data la fel, du-te de urgenta cu el la spital si spune-i ca vrei sa ii se scoata amigdalele.
Bafta!
Radandam întreabă:
IonBadita1 întreabă: