| YumiSukinanda a întrebat:

Am un caine si e atat de greu si are 2 anisori si e atat de greu si nu stiu cum sa-l fac sa slabeasca are peste 10 kg. cum sa-l fac sa slabeasca ca nu-i bine nici pentru sanatatea lui ajutati-ma! va rog mult

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| ICanSeeAll a răspuns:

Depinde si ce ii dai de mancare. Daca ii dai mancare de caine nu e prea bine ca s-a ingrasat asa. Poate exagerezi si tu si ii dai prea multa.

| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Esti o proasta! in primul rand nu ai zis de care caine este, sunt caini care la 1 an au peste 15 kg si e normal. Daca nu zici rasa nu avem de unde stii daca e buna gerutatea lui sau nu!

| RiRi5846 a răspuns:

Un caine se poate ingrasa peste masura nu numai din cauza calitatii sau a cantitatii mancarii, ci a a anumitor disfunctionalitati la nivelul glandelor, boli care trebuie depistate de medicul veterinar si tratate corespunzator.
Daca ii tii tot timpul caserolele pline-ochi cu mancare si il lasi sa se serveasca oricand cu orice, e o mare greseala. Cei mai multi veterinari recomanda sa hranesti cainele in portii fixe, de cateva ori pe zi, si sa nu-i lasi mancare la discretie.
Primul pas este sa il duci la medic, care sa recomande si o mancare potrivita pentru el. Redu-i portia de mancare cu o treime in primele doua saptamani si vezi daca se modifica ceva in greutatea lui.
Vorbeste cu toti membrii familiei si asigura-te ca nu ii mai da nimeni cainelui gustari intre mese.
Apoi, trebuie sa te obisnuiesti sa iesi cu el la plimbare si sa incepeti sa va jucati tot felul de jocuri – Frisbee, de-a v-ati ascunselea, vanatoare etc. – care sa il ajute sa reintre in forma.

| KinoAndreea a răspuns:

Ial la prilmbare, alearga cu el, invatal sati aduc mingea sau batul sau stiu euce

| shocky65 a răspuns:

Iesi cu el in parc fal sa alerge dupa tine... joacate cu el. nu ii da mult sa manancee.happy etc.