| ZaKid a întrebat:

Am un "carcel" ingrozitor in zona gatului si nu imi pot misca gatul in partea stanga.
Ce pot face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| justitiarul a răspuns:

Daca persista mai multe ore poate fi vorba de torticolis.Ai nevoie de antiinflamatorii(gen ibuprofen)si un antispastic.
Pentru inceput te poti da cu o crema antiinflamatoare(diclac, nurofen, spanz cu ienupar si castan)si daca nu cedeaza mergi la farmacie si ti se vor da indicatii.

2 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Cel mai probabil este un torticolis. Poti folosi unguente/comprimate pe baza de analgezice si miorelaxante. Farmacistul te poate ajuta. http://www.i-medic.ro/boli/torticolis-congenital

| razvy92vv a răspuns:

Sa stai linistita va disparea mi s-a intamplat si mie si nu am folosit nimic creme sau medicamente nici nu puteam sa ma uit in stanga sau in dreapta dar a trecut cam dupa cateva zile o saptamana funda?