Riscuri vor fi mereu, chiar si de la o țigară fumata. Lasă-l sa încerce dacă asta vrea, de murit nu moare dacă asta vrei sa auzi. Ai grijă sa nu devină dependent.
Fumatul de droguri este ilegal in Romania si da, este risc sa fie prins si se alege cu dosar penal si amenda.
Iar daca este prins la volan, pozitiv cu marihuana, poate face si puscarie.
Nu parca era legal sa detii 3 grame? Si in uz medical de marijuana este complet legal
Tot același lucru e, substanța este aceeași. La edibles ce diferă este doar come-up-ul, durează cam 30 45 de minute până simți efectele iar durata highului e mai lungă. Edibles pot fi și mult mai puternice pentru că se obțin cu ajutorul distilatului de thc, adică substanța pură.
Avocatul Alexandru Elvir Iliescu explica:
"Consumul nu este incriminat de Legea 143/2000, insa deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Astfel, consumatorul este pedepsit indirect prin detinere, fara a putea face o diferenta intrucat nu poti consuma fara a detine. Mai mult, practica judiciara in privinta legii 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri este simpla: "Daca nu ai detinut pentru a consuma inseamna ca ai detinut pentru a trafica."
Avand in vedere acest cerc vicios, consumatorul se expune riscului de a fi cercetat nu numai pentru detinerea de droguri in vederea consumului, dar si pentru trafic de droguri."
sursa:
https://avocatiliescu.ro/......e-droguri/
https://domocos-popovici.ro/detinere-consum-droguri/
In ce priveste consumul legal de marihuana sau alte droguri in scop medical, este dat NUMAI celor cu boli terminale, care au deja prescris legal acel drog.
Ce a intrebat omul, si ce s-a raspuns aici.
Si eu am zis ca nu e recomandat sa o faca, dar oricum o sa o faca, deci nu are sens sa zici doar atat, asa ca i-am raspuns la intrebare.
Ca de aia a intrebat, nu sa raspundem cu totul altceva.
E f bine sa stie riscurile! Ca aia cu ilegalitatea o stie si el, stai linistit, s-a interesat.
Exista riscul sa ii dea dependenta psihica. Adica sa vrea iar si iar, adica ca vrei o placere din nou asa cum vrem iar o prajitura, si poate sa apara toleranta adica sa trebuie sa mareasca doza pentru acelasi efect, ceva depresie dupa expirarea efectului dozei.
Depinde de om, e relativ.
Sa incerce si sa vada ce se intampla, ce sa zic. Nu e recomandat sa incerce, dar daca vrea, oricum aia o sa faca.
Deci aia cu "sa nu ia", e nonsens.
Riscuri sunt, trebuie sa si le asume.
Riscuri fizice nu există deci poate încerca liniștit. Recomand să vă uitați la o comedie după ce fumați jointul, râsul e garantat când ești pe marijuana.
Marijuana amplifică sentimentele pe care le simți, așadar, dacă ești fericit și te uiți la o comedie atunci euforia se va amplifica, reversul este valabil de asemenea însă, nu recomand filmele de groază pe marijuana de exemplu.
Nu. E chiar oarecum indicat sa experimentezi o data, maxim de doua-trei ori, doar sa vezi cum este. Si eventual sa tragi tu concluzii daca merita sau nu sa continui.
Nu ai nici un risc prea sesizabil. Cel mai probabil o sa-l ia o stare de lene plus cateva "revelatii" mintale. De la caz la caz, e foarte posibil sa-l ia si pofta de dulciuri. Singura chestie de evitat e sa nu il sperii cu ceva anume. Cand am incercat prima data plantuta, niste "prieteni" mi-au zis ca vine politia. Si eu de panica, m-am ascuns timp de 2-3 ore in lada patului .
Am pățit-o și eu cu niște prieteni tâmpiți, au venit la mine la poartă și s-au dat drept poliția. Am baricadat rapid ușile de la casă și m-am ascuns în beci vreo două ore până mi-a trecut panica În capul meu eram ceva de genul: mă ascund în beci că ăștia sigur mă caută doar prin casă și dacă nu găsesc pe nimeni pleacă ei
Da... vremuri... E ok sa le faci la tinerete rahaturile astea ca apoi sa nu le faci cand esti adult. Am vazut destule exemple de baietei cuminti la tinerete si cand au scapat din "lesa" in perioada adulta, au abuzat de chestiile pe care tinerii le incearca .
De acord, ai dreptate.
Drogul dauneaza si mai mult decat fumatul clasic. Riscul e maxim.
Oare chiar vrea el sau vrei tu sa-l convingi?
Doamne ferește! Vorbește urgent unul dintre părinții lui și anunță-i. Nu îl lasă să facă prostia asta
Sa fiu snitch zici?
DA! Pentru ca daca el ajunge sa puna mana pe asa ceva, nu va mai scapa. DU-TE URGENT SI SPUNE-LE PARINTILOR LUI!
Altfel il vei avea pe constiinta pentru ca tu erai singurul care stia!
Bine
Daca ti-e prieten nu fi sifon! E cel mai urat lucru sa vinzi pe cineva care zici ca ti-e prieten, coleg, etc desi in fata esti cu el.
Nu o sa-l ai deloc pe constiinta, tu ii spui ce s-ar putea intampla, si ca nu ar fi recomandat, si atat, el decide ce si cum.
Ca si daca spui parintilor, o sa fie mai rau, ala o sa se ascunda si mai tare si tot o va face si va fi mai rau.
O sa strici o prietenie si o sa fi "sifonul" pentru cunoscutii tai pe care-i cunoaste si el.
Tradatorii sunt cei mai dispretuiti.
Daca se facea infract asa, nu mai era legalizata iarba de mult in Olanda, si nu s-ar mai fi legalizat nici in Germania din aprilie.
MaNNNNNNNiak întreabă: