| king5151 a întrebat:

Am un coleg in clasa cu tuberculoza pulmonara si imi este frica sa nu am si eu sa stau internat 6 luni, nu am simtpome, e posibil sa am si eu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca intr-o clasa se depisteaza un elev cu tuberculoza, atunci el va fi imediat spitalizat pentru tratament, iar toti din clasa vor fi testati pentru TBC.

| laurentiu80 a răspuns (pentru Bula):

Pai vaccinul anti-TBC nu este facut obligatoriu in scoli?

| Bula a răspuns (pentru laurentiu80):

Si vaccinurile anti-Covid s-au administrat (unii au primit chiar 3 sau mai multe doze) si tot "s-au imbolnavit" unii.

| gabicoo a răspuns (pentru Bula):

Eu sunt unul din cei cu trei doze! Am făcut covid-ul în februarie dar a fost o formă extrem de ușoară! Vaccinul face diferența între cel nevaccinat care ajunge intubat în ATI și cel vaccinat care face covid-ul ca o simplă răceală!

| Bula a răspuns (pentru gabicoo):

Mie mi-a curs nasul usor, cateva ore.
Raceala nevaccinata.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este posibil....fiindca tuberculoza pana nu-i vindecata complet, este foarte contagioasa.
Sa mergi sa-ti faci analizele, ceri medicului de familie sa-ti faca un test de sputa (scuipat) fiindca ai intrat in contact cu un coleg bolnav de tuberculoza.
Cred ca acest lucru trebuie sa-l faceti toti colegii, fiindca este destul de serioasa problema.
Nu te culca pe o ureche ca nu ai simptome, ca poti fii asimptomatic si in cativa ani sa pici la pat, rapus de tuberculoza nedepistata si netratata.

| sierra1 a răspuns:

Păi chestia asta, se transmite FOARTE UȘOR prin strănut, tuse sau prin simplul vorbit, fiind o boală extrem de contagioasă și in plus, transmiterea tuberculozei în spații închise

așa că ESTE posibil să ai. Vb cu medicul de familie URGENT

https://www.catena.ro/......-prevenire

| king5151 explică (pentru sierra1):

Pai nu am simptome, asta vreau sa zic, o sa ma testez oricum

| gabicoo a răspuns:

Tu ai o problemă cu noi!
Ești noul Alex Dorinel!
Îl elimină adminii pe unul! Imediat apare altul! Măcar Alex Dorinel nu era supărăcios! Tu ești și sensibil pe deasupra!

| king5151 explică (pentru gabicoo):

Iar ai uitat sa ti pui ochelarii frate? laughing)

| king5151 explică:

Simptome'

| Betty1992 a răspuns:

Fa-ti analize ca sa fii sigur.