| cimpoeru_lioara a întrebat:

Am un colon iritabil pe care il tratez dar nu pot sa mananc mai nimic. Nu mai mananc, lactate, fructe, legume deloc de doi ani. Sunt malnutrita, cum pot sa ma fac bine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| simona24 a răspuns:

Http://www.romedic.ro/colon-iritabil/tratament
Pe langa regimul alimentar, te duci la plafar si cauti Ulei de Catina.
1 lingurita dimineata, una seara, timp de 1 luna. Faci pauza, si dupa o luna reiei tratamentul. Pe urma, de doua ori pe an.
E groaznic la gust, dar daca te tii de nas, merge... pana te obisnuiesti. Pe cale bucala.
...
Cu regimul... renunta la prajeli (ceapa, cartofi, carne, ulei... treci pe cel de masline, etc.). La fel si cu carnea.
Baga in tine salate cu ulei de masline (vezi din-ala limpede de 300.000 sticla pentru salate) si acrite cu lamaie. branzeturi, lactate (vezi daca ai voie brainza dulce, de la tarani).
Daca vrei carne, de pui pe gratar, fara alte condimente. Sfatul meu, pana te cureti (nu de tot), renunta la carne grasa, chips-uri, shaorma, coca-cola, cafea, tigari! si alte tentatii de-astea.
Poti sa incerci si un ceai usor dimineata. Gen musetel, sunatoare... Poti sa-l bei toata ziua in loc de apa.
Nu strica nici mierea. Scoate zaharul, cafeaua, si treci pe ceai cu miere.
Fructele pot sa-ti creeze probleme (fermenteaza)... vezi cum le suporti. De obicei, pe stomacul gol, te scot afara.
Daca nu, compot.
...
Ca medicamente, incearca Liv 52. O sa-ti faca bine la ficat. Acolo e problema. O sa scapi si de arsuri, capul limpede dimineata, si n-o sa mai sufli cand urci scarile.
Psihic, scoate-ti din cap toate ideile preconcepute de genul "nici o masa fara friptura", "o sa mor de foame", sau " aoleo' ce mananc azi?".

Intr-o luna o sa fii alt om.

2 răspunsuri:
| Andriux a răspuns:

La medic ai fost? Ce ti-a zis?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie doctorul mi-a spus sa iau espumisan l