| Rienmedire a întrebat:

Am un izvor relativ aproape de casa dar nu stiu exact cat ii de curata apa, exista vreun filtru care totusi sa filtreze ala asa incat sa fie sanatoasa pentru organism? Daca ma puteti ajuta si cu un link ii perfect!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu folosesc o cană filtrantă, dat fiind că locuiesc într-o zonă în care apa potabilă direct de la sursă e un vis frumos. Are un mecanism care te anunță când să schimbi filtrul, nu mi se pare nici exagerat de scumpă și până și gustul îl îmbunătățește, se simte că e „tratată".

Citat de pe site: „Cărbunele activ de cocos, împreună cu argintul și fibrele AQUALEN™ elimină clorul activ, compușii organici, pesticidele, fenolii, metalele grele și alte substanțe dăunătoare din apa potabilă.
AQUALEN ™ este un sorbant patentat cu fibre de schimb de ioni, ce leagă ireversibil toate metalele grele, inclusiv plumbul, cuprul, mercurul, cadmiul, arsenicul."

Asta e cana:
https://aquaphor.com/ro-ro/pitchers/provence

| SmaraldAlbastru a răspuns:

Cel mai bun. Și e inovație românească medaliată.
http://m.pureaquafilter.com/

| Rienmedire explică (pentru SmaraldAlbastru):

Ai folosit?

| SmaraldAlbastru a răspuns (pentru Rienmedire):

Nu, dar brevetele nu se dau pe pile.winking

| FantasyBoy a răspuns (pentru SmaraldAlbastru):

Brevetul doar certifica ca tu ai drepturi de autor pentru acea inventie/inovatie, nu ca ar functiona sau ar fi utila la ceva...au fost obtinute patente pentru cele mai bizare si inutile inventii, gen aparat ajutator pentru mancat pepeni, umbrela pentru pisici, etc.
Aquafor A5 insa, recomand si eu, e foarte ok, si un cartus de filtrare care rezista 3 luni costa 25 de lei, o cana de filtare vreo 40 lei.

| SmaraldAlbastru a răspuns (pentru FantasyBoy):

Am scris mai sus că este o inovație medaliată.