| ralucaralu a întrebat:

Am un nou parfum, dar scrie "a fi folosit de preferabil inainte de 2009". Imi place foarte mult cum miroase si nu pare "expirat". Nu a fost deschis deloc si nu s-a evaporat. Oare mai este bun? Mirosul chiar imi place. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Deeutza_9997 a răspuns:

Eu zic sa nu-l folosesti...VCei putea face reactii adverse chiar si cu complicatii.

| PetreConstanta a răspuns:

Te cheama ca pe scumpa si iubita mea nora

| eu_5525 a răspuns:

Pai din moment ce scrie ca a expirat deja de 2 ani din punctul meu de vedere ar fi mai bine sa nu il folosesti deoarece ai putea sa te iriti sau eu stiu ce ti se mai poate intampla.

| laur_8083 a răspuns:

Nu este problema, folosestel ca doar nu il inghiti happy
este inca bun, ei nu zic sa nul folosesti dupa expirare, ei iti recomanda sa il folosesti inainte de data expirarii happy

| AdinaELA a răspuns:

Buna! Din cate stiu,atunci cand expira, parfumul isi pierde din proprietati, adica se evapora alcoolul si aromele. Daca l-ai folosit pana acum si nu ai rectii urate pe zona unde ai pulverizat, atunci il poti folosi cu incredere. Tine-l, de acum, in frigider pentru ca se va pastra mai bine! Bafta!

| Valisha18 a răspuns:

Ai zis nou? Daca l-ai cumparat de undeva, returneaza-l cat mai repede, si cere unul care sa nu fie expirat, deoarece ai putea face iritatii de la el.

| mgtow a răspuns:

Pai desfa-l si vezi cum miroase.

| HHT a răspuns:

Daca nu este mai veche de doi ani, poti incerca. Dar este mai bine sa ii incerci aroma pe un servetel, inainte de a-l folosi. Daca miroase putin acru sau amar, atunci lumina si oxidarea au distrus moleculele parfumului. Pastreaza sticlutele de parfum in locuri racoroase si intunecoase, daca vrei sa isi mentina proprietatile pentru mai mult timp.

| EuSiCuMine a răspuns:

Date o singura data ca sa vezi reactiile. Poate miroase el bine dar poate iti provoaca mancarimi sau altelestraight face mai bine incearca-l o singura data si asteapta un timp pentru a vedea reactiile.

Mult noroc si ai grija!:*

| Tymycy a răspuns:

Parfumurile, in special cele cu alcool nu expira dar se evapora. La un moment dat vei observa ca mirosul este mult mai puternic sau se schimba fata de mirosul care il avea atunci cand l-ai cumparat/primit. Daca o pastrezi in frigider procesul de evaporare este mai lent.

| Fluturash cu aripi de inger a răspuns:

Pey nu stiu ce sa zic tinand cont ca data expirarii era 2009 sfatul meu ar fi sa te dai cu el putin de ex pe mana si dupa cateva ore sa vezi daca are vreo reactie cum ar fi roseata sau mancarimile si daca totul este ok cred ca-l poti folosii fara probleme :X