| carpacio a întrebat:

Am un perus si nu stiu cum sa-i fac baie, si daca ii voi face la ce temperatura trebuie sa fie apa? va rog ajutati-ma...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| AdelinaC a răspuns:

Nu trebuie sa ii faci baie pentru ca raceste si moare.Pararile nu sunt ca si cateii, sa le bagi in cada si sa le speli, plus ca apa de la chiuveta are clor care le dauneaza.Lasa pasarea sa se spele singura cu ciocul,ea stie mai bine ce si cum pentru ca ea cu ocazia spalarii se mai scarpina,mai trage de pene cat simtea ea nevoie(primavara si toamna mai des pentru ca atunci o sa-si schimbe penele si o sa faca numai fulgi prin casa,cel putin asa facea perusul meu).
Cat e iarna ai grija de perus sa nu raceasca,iar la vara(in zilele caniculare) o sa poti sa-i pui intr-o farfurioara putina apa la temperatura camerei si daca vrea o sa intre el sa se spele, daca nu, nu insista ca ii faci rau.