| Cathy_5203 a întrebat:

Am un prieten care are probleme cu inima. Nu face miscare si ia multe pastile, in special calciu. Nu stiu exact daca sufera de pierdere de calciu, dar as vrea sa stiu cum se cheama boala si mai multe detalii despre ea(daca imi dati link e si mai bine!)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Lipsa calciului si magneziului din organism, induc adesea o stare de hipexcitabilitate neuromusculara numita spasmofilie.In spasmofilie poate aparea senzatia de "gheara" in jurul inimii dar asta nu inseamna ca persoana respectiva are probleme cardiace sau sufera cu inima.http://www.benessere.ro/Sanatate/187/Ce-este-spasmofilia.html
Dar amicul tau spui ca nu face sport, deci probabil are si o afectiune cardiaca ce nu ii permite acest lucru.Problemele cardiace insa nu se trateaza cu calciu. Daca vii cu mai multe lamuriri ne putem da cu parerea.

| Cathy_5203 explică:

Pai, deseori il inteapa inima daca face efort oricat de mic(asta nu inseamna ca nu poate sa mearga sau sa alerge un pic). Nu stiu, nu i-am cerut niciodata lamuriri cu privire la boala lui, doar ca mi-a zis ca in fiecare zi ia calciu. Intr-o zi nu a luat si il intepa inima.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nustiu