| costi900 a întrebat:

Am un prieten si cred ca are o problema ca nu pune deloc kg pe el dar mananca mult asa ceva nu am vazut cat poate sa manance daca eu as manaca ca el as fi. ma gandeam sa ia ceva suplimente poate il mai ajuta putin voi ce credeti? si cam ce suplimente? mersi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Lothar a răspuns:

1. Ca sa cresti ai nevoie de mai multa pauza deci luni miercuri si vineri e de ajuns
2. Intr-o zi antrenezi o grupa mare(piept, spate, picioare) singura sau si cu una mica (triceps, biceps)
3. Nu-ti antrena antebratele si abdomenul deoarece sunt folosite la aproape fiecare exercitiu
4. Intai antrenezi pieptul si apoi bicepsul deoarece o grupa mare te streseaza mai mult fizic si psihic
5. Mananca mult ( mananci la fiecare 2 ore) dormi mult (muschii cresc cand te odihnesti) si antreneaza te de 3 ori pe saptamana (1 ora pe zi dar foarte intens)
Prietenul ala probabil esti tu deci fii atent si eu sunt ectomorf extrem (adica stiam cum e sa bagi in tine si sa nu pui nimic) dar e totusi o chestie sa pui pe tine si asta ar fi :
nu mananci asa mult pe cat crezi (iti recomand sa bagi in tine cate ceva o data la 2 ore. pune-ti o alarma din 2 in 2 ore si fugi mananca orice...suplimente sa nu iei ca am incercat si eu ( gainerele sunt cea mai mare prostie facuta vreodata poate daca vrei sa arunci banii ia-ti creatina) nu juca fotbal in fiecare zi (ca mine) mai bine las-o cu alergarea 2-3 ori pe saptamana maxim. daca vrei sa pui pe tine baga paste, orez, cartofi, paine(da nu d`asta alba ca faci ditai burta),(alimente cu carbohidrati) si proteina (piept de pui, peste) grasimi (nuci, alune)

| costi900 explică (pentru Lothar):

Prtietenul ala nu sunt eu, de mi-ar fi rusine sa zic ca e pentru mine? eu ma incadrez bine la greutate am 90kg, el probabil 60-65 si nu face sala dar ma gandeam sa ia ceva pentru a mai lua in greutate asa ca sa nu cada peacolo pe jos, eu nu am probleme de genu merg 5 zile pe sapt la sala 1:30-2 ore si folosesc diferite suplimente, defpt intrebarea mea era daca poate sa ia ceva sa se ingrasa dar mersi ca ai incercat sa imi raspunzi happy

| Lothar a răspuns (pentru costi900):

Ce faci tu cu sala e aiurea si o sa-ti dai seama de asta..plus ca zici ca ai 90 kg dar una e sa ai 90 kg la 1.90 si alta e 90 kg la 1.70...la fel si in cazul lui

| costi900 explică (pentru Lothar):

De ce e aiurea? ca merg 5 zile? merg si sambata dar nu tot timpu deci 6. lucrez bratele luni si vineri si ma simt bine chiar daca fac numa forta si trag ca taranu, ce rost are sa fac usor? pe mine nu ma intereseaza patratele sau sa fiu bine definit sau mai stiu eu ce, pe mine ma intereseaza sa fiu mare si sa am forta nimic mai mult happy

| Lothar a răspuns (pentru costi900):

Forta > repetari putine greutate mare > cam 5-6 repetari
masa > 8-12 repetari greutate medie
te antrenezi prea mult.1 ora e de ajuns

| Alexxxxxx34 a răspuns:

Nu e o problema, fiecare are un metabolism diferit, daca e lent, potisa nu mananci nimic si sa te ingrasi, daca il ai rapid, poti manca 7 tone de prajituri pe zi si nu te ingrasi. Funda? Te rog, sunt nou si vreau si eu una... Please!