| sweetys a întrebat:

Am unghiile foarte moi si se rup destul de usor. Vreau si eu cateva idei de tratamente pentru intarirea unghiilor dar sa fie cat mai naturale. Nu vreau pastile si alte suplimente pe baza de pastile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Sa pui zeama de lamaie intr-o ceasca si sa le tii acolo cam 10 minute.
Altceva ar fi sa iei suplimente de calciu,

| CuriousStuff a răspuns:

Ar putea sa fie din cauza dietei, asa ca poti sa consumi mai multe lactate o perioada si sa vezi ce efect au. In rest, exista oja pentru intarirea unghiilor. Parul cum e? Cade/ se rupe? Sau doar cu unghiile ai probleme?

| sweetys explică (pentru CuriousStuff):

La capitolul par stau foarte bine. Nu cade, nu se rupe si il am destul de des si de lung. Doar cu unghiile am probleme.

| CuriousStuff a răspuns (pentru sweetys):

Inseamna ca e ceva local si se rezolva cu niste oja... Unele persoane au unghii mai friabile toata viata fara sa fie ceva patologic. Din pacate nici nu prea ai cum sa le influentezi in afara de a le da cu oja/lac de unghii.
Poti sa-ti faci si niste analize, sa vezi totusi cum stai, unghiile pot sa fie friabile si in anemii, si in anumite carente... Dar ar trebui sa fie si alte simptome, nu doar unghiile.
Pentru tratamente naturale/naturiste poti sa apelezi oricand la google. happy
Multa sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu care ma pregateam sa-ti zic de vitamine efervescente si lotiune de la farmec.laughing
Poti sa folosesti usturoi pisat si sa stai cu el vrei 15 minute in timp ce le masezi, intareste foarte mult unghiile iar pentru a le hidrata si o usoara intarire poti sa folosesti ulei de masline sau ulei de migdale dulci presat la rece.

| alexbit a răspuns:

Din cate stiu exista ceva uleiuri. cu " vitamine " pe care le aplici pe unghie. ca si oja, cred ca mai bine mergi la un salon si intrebi acolo ce ar fi recomandat sa faci tongue

Multumesc!

| DIA23092 a răspuns:

Pai nu iti recomant niciun tratament.Trebuie doar sa bei foarte multe lactate.Si eu am avut asa si mi s-a spus sa beau lactate si dupa putin timp mi-a trecut.