De preferat este sa mergi la medic pentru a evalua situatia.
Si baietelului meu i s-a intamplat la fel, doctorita a spus ca este OK, dar sa nu punem mana in locul respectiv iar la baita sa nu-i udam zona respectiva.
Oricum, ma repet mergeti la doctor.
Asa se face la locul injectarii vaccinului anti TBC. Nu e grav, dar trebuie sa pastrati o igiena stricta a locului si sa mergeti la pediatru sa consulte copilul.
Cel mai bine te duci la dr dar fetita mea la 8 luni e rosie la vacc ala care l-a facut in maternitate si mi-a spus ca daca nu dispare roseata il face inca o data
Buna!
Uite care este evolutia locala:
Vaccinul se injecteaza intramuscular pe fata postero-externa a bratului stang, in treimea medie, iar dupa injectare se formeaza o papula (mica proeminenta) cu aspect de coaja de portocala ce dispare dupa 30 de minute.
La 7-21 de zile de la vaccinare, la locul inocularii se formeaza un nodul vaccinal care creste in dimensiuni timp de inca 7-14 zile. Uneori zona supraiacenta se acopera de o scuama, alteori in zona centrala a nodulului pielea se subtiaza si se formeaza un orificiu prin care se elimina continutul acestuia. Supuratia continua 1-3 saptamani dupa care se formeaza o crusta centrala (cojita) care se elimina apoi, ramanand o cicatrice cu diametrul de 3-6 mm, usor deprimata fata de tesutul inconjurator.
Daca cicatricea vaccinala are diametrul mai mic de 3 mm, vaccinarea BCG se repeta).
In clasa a VII-a (14 ani) se poate administra o noua doza de vaccin BCG (daca rezultatul testarii IDR la tuberculina este negativ – induratie tegumentara mai mica de 9 mm).
Intervalul intre vaccinarea BCG si alte vaccinari este de 2 luni.
- Gasesti mai multe info aici: http://www.pediatrutecuci.com/......culos.html