| marya a întrebat:

Am varicela...intrebarea mea este se ia de la o persoana la alta, daca stiti imi puteti spune si cum?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Virusul varicelo-zosterian se transmite pe cale aerogena si pe cale cutanata, deoarece el se gaseste in secretia nazala eliminata si in fluidul din vezicule.

4 răspunsuri:
| SwEeTgYrL a răspuns:

Da, se ia daca stai langa o persoana care nu are varicela si nici nu a avut pana in momentul respectiv.

| SensiBlu a răspuns:

Da se ia daca intri in contact cu persoana respectiva. dar numai daca acea persoana nu a avut varicela.in cauzul in care a avut poate sa stea linistita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da se ia, prin imbratisari, saruturi si mai ales prin contactul sexual.

| lovely1993 a răspuns:

Virusul ce cauzeaza varicela se transmite cu usurinta de la o persoana la alta. Cel mai frecvent transmiterea bolii se realizeaza pe cale respiratorie, prin intermediul mucoaselor bucale si nazale. De asemenea virusul se poate transmite prin aer, prin stranut sau tuse, de la persoane bolnave. funda?