| alex495 a întrebat:

Am vazut ca parintii mei si multe alte persoane au pe bratul stang/ drept aproape de uma ca o,, floare" incastrata in piele. Ei imi zic ca e vaccinul asta anti rubeola care nu se mai gaseste in tara in momentul asta. ei imi tot spun ca l am facut si eu ( am 20 de ani) dar nu mi se vede deloc,, floarea" respectiva pe brat. Ar trebui sa mi fac griji? mai ales ca respectivul vaccin car enu se mai gaseste in Ro e impotriva a 3 boli, rubeola, rujeola si oreon. Eu am avut oreon la 14 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Nu.Nici mie nu mi-a rămas semn.Stai liniştit.

| CuriousStuff a răspuns:

Iti garantez ca daca te uiti atent il ai, si eu am putin peste 20 de ani si pana acum ceva timp credeam ca nu am acel vaccin, dar de curand am gasit si eu "floarea" pe brat, mult mai putin vizibila decat la rudele mele mai in varsta dar e acolo. Probabil tehnica de vaccinare sau chiar vaccinul s-a schimbat intre timp si la generatiile mai noi nu lasa cicatrici asa de vizibile.

| Ralukafay a răspuns:

Mda...vaccinul ala se face impotriva bolilor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie floare mare, poate sa fie si mare, si mica, poate sa fie vizibila sau nu.Depinde de cum este acul siringi, de mana celui care ti-l face, etc.Deci,nu iti face griji.

| alex495 explică (pentru Ralukafay):

Pai are efect si impotriva oreonului. eu am facut la 14 ani.

| D3I3 a răspuns:

Nu e nici o problemă, se pare că pielea ta se regenerează mai ușor sau ai avut vreo rană în locul ăla și d-aia nu mai este semnul ^^

| Goddess23 a răspuns:

Si eu am semnul acesta dar indiferent ca e vizibil sau nu, nu ar trebui sa te ingrijorezi pentru ca nu semnul e vital ci daca parintii iti zic ca ai fost vaccinat atunci crede-i pe ei ca nu au de ce sa te minta.

| alex495 explică (pentru Goddess23):

Nu imi e ca ma mint ei, mi-e frica sa nu i fi mintit doctorii. Plus apar dubii ca vaccinul asta lucreaza si impotriva oreonului, daca are efect si contra oreonului de ce am facut la 14 ani?

| Purplegirl101 a răspuns:

Poate nu ti-a apărut ca ti-au fi făcut cu alta seringa sau poate doar pielea ta e altfel NU ÎȚI FA GRIJI!