| alex495 a întrebat:

Am vazut un promo la tv la o pastila care vindeca prostat. La un moment dat apare ca ajuta la viteza urinarii sau nu mai stiu dar ceva legat de urinare. Prostata are rol in presiunea urinii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu te mai lua după reclame, tata de la ele a plecat și a murit de cancer de prostată prin mare grijă a medicilor care nu au văzut nimic în 4 ani de zile de când au apărut primele semne ale prostatei (s-a operat de adenom de prostată și în final a făcut cancer cu P.S.A. în valori normale!)!
Pa, pa.

| viotedy a răspuns:

Nu mai credeti in pastile miraculoase.

| alex495 explică:

Uneori am presiunea mica... Adica de abia depaseste 30 cm distanta. Si am 16 ani nu 60.

| Legiuitoarea a răspuns (pentru alex495):

Bună din nou.
Mergi la un control urologic, un ecograf pelvian.
Sănătate.
Pa, pa.

| Liviu4you a răspuns (pentru alex495):

Inseamna ca prostata ta e putin marita, si crede-ma, nu-ti va trece daca nu te duci la medic sa te trateze, din contra, se va agrava, iar atunci vei avea nevoie de operatie. Du-te la medic!
P.S.: Am gasit un site interesant unde iti arata cum functioneaza prostata si alte chestii interesante; dupa ce intri sa dai click pe imagine:http://ael.ctcnvk.ro/......index.html

| alex495 explică (pentru Liviu4you):

De la ce se umfla prostata?

| Liviu4you a răspuns (pentru alex495):

Adenomul de prostata apare in conditiile unui deficit al activitatii testiculare. Aparitia adenomului de prostata se datoreaza alterarii metabolismului, unul dintre principalii factori fiind reprezentat de testosteron.

| alex495 explică:

Pai si de la ce se umfla?

| Liviu4you a răspuns:

Prostata marita obstructioneaza uretra, astfel jetul urinar este mai slab, cu presiune mai mica. Daca ai probleme cu prostata du-te la medicul urolog. Sanatate!