Întrebare recomandată | wolder a întrebat:

Am voie sa beau sau sa fumez daca iau anticonceptionalele Yasmin?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
26 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai voie sa consumi alcool in mod moderat si opcazional, fara excese. Nu ai voie sa fumezi

| mona a răspuns:

Poti dar moderat

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, ai voie, dar NU este indicat.

Vezi Prospectul la linkul pe care ţi l-am indicat la un răspuns anterior...

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are legatura una cu alta.Anticonceptionalele nu sunt antibiotice.Restul,depinde de cat tii la sanatatea ta.Mult noroc.

| Bluebutterfly80 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba au foarte mare legatura! dupa cum scrie si in prospect, fumatul trebuie neaparat intrerupt, deoarece creste semnificativ riscul de accident vascular!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bluebutterfly80):

Corect ce spui, dar din cate stiu, in cazul ei, nu este vorba de un fumat excesiv si sa fim seriosi, da-mi si mie un singur exemplu cand cineva a facut accident vascular din aceasta cauza.O zi buna.

| Bluebutterfly80 a răspuns (pentru anonim_4396):

Din moment ce in prospect este contraindicat fumatul, probabil o fi facut cineva si accident vascular! ei de ce crezi ca atentioneaza?
in rest, n-o fi fumand ea mult, dar stii tu ce fel de organism are? daca are anumite afectiuni?
tu te-ai risca in locul ei?
acum serios, eu nu as sfatui-o sa continuie spunandu-i ca n-are nimic!
alegerea ii apartine!

| wolder explică (pentru anonim_4396):

Nu fumez si nici nu voi fuma, dar vroiam sa stiu sa fiu sigura. Ma interesa mai mult de baut, uneori mai beau cateva guri de ceva, nu exagerat. happy

| evenso a răspuns (pentru anonim_4396):

@Bluebutterfly80 are dreptate!
Este total contraindicat fumatul in timpul tratamentului cu anticonceptionalelor ( risc crescut de embol sau alte probleme care cauzeaza accidente vasculare ).

http://sfatulparintilor.ro/......fla-de-ce/

| anonim_4396 a răspuns (pentru wolder):

Foarte bine faci ca nu fumezi.Contrar celor spuse de ceilalti, eu nu incurajez alcolul sau tutunul, dar nici nu vreau ca cineva sa se alarmeze degeaba.Asa cum am mentionat intr-un comentariu mai sus, cine vrea sa ma contrazica sa imi dea un singur exemplu.Fac exceptie din discutie alcoolicii sau fumatorii inraiti(2-3 pachete pe zi) Mult noroc.

| Pitzipoanca a răspuns (pentru anonim_4396):

Sper ca nu esti student la medicina. Lasa-te de dat sfaturi medicale. happy
Fumatul e factor de risc in cazul anticonceptionalelor. Varicele la fel.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Pitzipoanca):

Comentariile sunt de prisos.Am impresia ca nu ai citit tot ce am scris.Sau nu ai inteles.La vremea cand eu invatam Anatomia si fiziologia omului, se facea carte.Acum multi savanti au aparut. Unii chiar spun ca au descoperit mari beneficii in tutun.Nimic nu ma mai mira.O seara buna.

| Pitzipoanca a răspuns (pentru anonim_4396):

A, esti medic din acela care prescrie anticonceptionale fara anamneza? O pacienta era sa-si piarda piciorul din cauza ca e greu sa intrebam daca fumeaza si daca are antecendete de varice in familie.
Dvs ati spus ca e voie sa fumeze daca ia anticonceptionale. Eu v-am combatut. Nu am spus nimic de faptul ca alcoolul sau tutunul ar fi benefice. Desi, ar trebui sa stim amandoi ca in boala Crohn se incearca tratamente simptomatice cu patchuri nicotinice. Asta asa, ca o paranteza. Seara frumoasa.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Pitzipoanca):

Multumesc frumos, chiar aveam nevoie sa zambesc si ai reusit.Sincer.Corect ce spui; te rog insa sa recitesti si sa vezi precizarile mele.Referitor la acea femeie, cand un medic vrea sa se disculpe, gaseste motive, dupa ce a pus un diagnostic fara a avea informatiile necesare.Stim asta.Toata stima pentru tine, dar nu voi spune online ce profesie am.Mult noroc si Dumnezeu sa fie cu tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Da, nu există legătură.
Te pup!

| Bluebutterfly80 a răspuns:

Tigarile sunt contraindicate in cazul folosirii anticonceptionalelor, crescand vizibil riscul de accident vascular! in perioada luarii de anticonceptionale, fumatul trebuie intrerupt!
scrie destul de clar si in prospect!

| evenso a răspuns (pentru Bluebutterfly80):

Ai dreptate, dar nici alcoolul nu este indicat sa consuma cat timp foloseste anticonceptionalele.

| Bluebutterfly80 a răspuns (pentru evenso):

Da,asa este, dar atata timp cat altii o incurajeaza spunandu-i ca n-au legatura unele cu altele...ce sa mai spunem?
alegerea ii apartine!

| Azµre a răspuns (pentru Bluebutterfly80):

Exact! Corect, țigările cresc riscul de formare a unor cheaguri de sânge și a accidentelor vasculare + Alcoolul scade randamentul pastilelor scrie în prospect!

Citez :

Riscul de tromboză arterială la utilizatoarele de contraceptive orale combinate creşte:
-dacă fumaţi, vă recomandăm să renunţaţi la fumat atunci când utilizaţi Yasmin

| Bluebutterfly80 a răspuns (pentru Azµre):

Ma bucur ca esti de aceeasi parere si ai citat din prospect! numai sa nu te puna sa ii dai un caz concret al cuiva care a facut tromboza, cum mi-a cerut mie un alt respondent care sustine ca tutunul si alcoolul nu au nicio legatura cu anticonceptionalelehee hee

| Azµre a răspuns (pentru Bluebutterfly80):

N-am ce să zic, dacă ar fi pus mâna pe acel prospect și l-ar fi citit deșteapta ar fi văzut că acolo scrie că nu e recomandat tutunul și consumul de alcool!
Dar ce să le faci, lasă-i așa să rămână încuiați.

| Bluebutterfly80 a răspuns (pentru Azµre):

Mda, asa e! apreciez si faptul ca incerci sa le atragi tinerilor atentia despre tot ce inseamna viata sexuala inainte de vreme! din pacate constat ca ei fac in continuare aceleasi greseli! eu te felicit! happy

| wolder explică (pentru Azµre):

Nu am luat niciodata pastile fara sa CITESC PROSPECTUL doar ca acolo NU zicea nimic despre consumul de alcool si nu intelesesem bine de faza cu fumatul! Asa ca m-am gandit sa intreb. Nu mai te baga sa vorbesti daca nici macar nu stii DACA l-am citit. Si DA l-am citit pe TOT!

| angus35 a răspuns:

Mai bine te abtii.Bafta!

| 12faly56 a răspuns:

Este alegeea ta.sanatatea ta este doar in joc.

| Malina07 a răspuns:

DA, ai voie.

Întrebări similare