Poate din cauza unor perioade stresante, depresiei, anxietatii, deficitului de vitamine, oboselii.
Zaharul da dependenta. Cand mananci o data se produce efectul respectiv in creier si te face sa vrei sa mananci mai mult iar asta nu-i bine. Doza zilnica recomandata pentru o femeie este de 25 de grame de zahar si gandeste-te ca o simpla ciocolata de 100 de grame contine in jur de 50 de grame de zahar, indiferent ca-i Milka sau orice alta firma. Solutia? Ori te abtii ori cauti alternative mai sanatoase precum fructe sau ciocolata amaruie. Cauta ciocolata care are cat mai multa cacao. Eu am gasit in Anglia ciocolata cu 85% cacao si doar 14 grame de zahar pe suta de grame si este putin mai scumpa decat o ciocolata normala. Am gasit si ciocolata organica tot cu 85% cacao si costa 2 lire in timp ce o ciocolata normala costa in jur de o lira. Ideea este sa te limitezi la limita de 25 de grame de zahar pe zi si poti face asta daca te uiti la tabelul nutritional. Cred ca o sa te sperii cand o sa vezi cat zahar contin biscuitii si alte prostii din supermarketuri. Chiar si biscuitii pe care scrie "organic" pe ambalaj au in jur de 30 de grame de zahar pe suta. Eu de cand am aflat ca am glicemia ridicata m-am abtinut de la zahar si incerc sa consum cat mai putin pe zi.
Sa te axezi mai mult pe alimente dulci dar sanatoase adica fructe, iti zic eu ca nu o sa mai simti nevoia sa mananci dulciuri pentru ca o sa te simti satula de fructe care e tot ceva dulce. Dar bineinteles ca pofta ta poate ascunde boli grave cum ar fi diabetul. Consulta un doctor mai bine