| tiger_4734 a întrebat:

Amigdalite umflate pina la sufocare de 1 an ma duc la doctori si-mi spun ca am amigdalita acuta dar (numi miroase gura nu am temperatura si am inteles ca este contagioasa dar prietenu meu nu a avut nimic in aceest an) de fiecare data cind sa inFlamat mi s-a dat antibiotic injectabil 6 retete diferite intr-un an nu stiu ce antibiotic sa-mi mai dea (eritromicina ampicilina gentamicina in total am facut pina acum vreo 7 tipuri ) dupa tratament se retrage umlfatura dar nu de tot dupa care la 3 saptamini reapare inflamarea, va ROG dati-mi O INDRUMARE SPREUN CABINET BUN SAU UN DOCTOR SA MA AJUTE MULTUMESC ANTICIPAT

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Iti recomand amigdalectomia, nu are rost sa te chinui cu ele si sa iti intoxici ficatul si rinichii cu atata antibiotic.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Daca ai facut atatea tratamente si se infecteaza iar si iar, cel mai bine este sa le scoti. Din cauza amigdalitei se afecteaza si rinichii si inima...Nu este o operatie grea.Ma mir ca nici un medic nu a propus asta! Poate trebuie sa schimbi doctorul!

| tyana a răspuns:

In primul rand iti recomand un exudat faringian cu antibiograma pentru a vedea exact ce antibiotic este necesar.Sterilizarea trebuie sa se faca neaparat timp de 10 zile apoi repeti exudatul. Din moment ce reapare infectia e clar ca antibioticul a fost prescris dupa ureche.Mergi te rog la un laborator dimineata, fara sa mananci sa bei sau sa te speli pe dinti si cere sa ti se faca exudat faringian, apoi cu rezultatul mergi la medic sa ti se prescrie o alta reteta.Multa sanatate!

| Altu a răspuns:

Vlad Budu de la Panduri (la Panduri acum 4 ani cel putin) daca esti bucuresteanca, pe mine m'a scos dintr'o chestie mult mai nasoala. (Mi l-a recomndat un alt medic ORL din Bucuresti)