| isa_9377 a întrebat:

Amm o intrebare...peste cateva zile intru in 6 luni de sarcina inainte sa raman gravida aveam vreo 45 de kg la 1, 59 hai 60 de cm ei bine la sarcina mea de 6 luni mi se pare ca am burta prea mica desi o simt grea...
ce credeti e normal sa am burta asa micuta avand in vedere ca mereu am fost slaba de felul meu si niciodata n-am depasit 45 de kg desi am 22 de ani?
mentionez ca si eu m-am nascut la 7 luni cantarind doar 950 de grame.
astept parerile voastre pupici

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Lucrez in domeniu si pot sa iti spun ca este de evitat in timpul sarcinii sa te ingrasi mai mult de 10-13 kg. Asta nu inseamna ca faci cura de slabire, ci ca trebuie sa mananci sanatos, pentru doi, nu cat doi. Daca ai dubii ca fatul e prea mic pentru varsta ta de sarcina, nu iti poate spulbera aceste dubii decat o ecografie de morfologie fetala, unde ti se va spune inclusiv ce greutate are fatul in momentul respectiv.Marimea burtii difera de la gravida la gravida. Este normal ca o gravida care a fost mai grasuta inainte sa aiba burta mai mare, iar o gravida care a fost slaba sa para ca are burta mica. Conteaza insa ca fatul sa se dezvolte armonios si sa fie sanatos iar la nastere sa se incadreze in limitele de greutate fiziologice. Sa ai o sarcina usoara!

2 răspunsuri:
| Munchkin a răspuns:

Nu cred că este nicio problemă, probabil doar ţi se pare ţie că ai burta prea mică.
Uite cam cum ar trebui să fie: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Month_5.svg. Deci nu trebuie să fie prea mare. :P

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand nu spui cate kg ai luat in timpul sarcinii. Ce greutate ai acum? Deci inainte de sarcina aveai 1. 60 si 45 de kg, acum, la 6 luni de graviditate cat ai?