| Laurretta a întrebat:

Anticoncepționalele pot deregla ciclul mentrual? Acum 10 zile mi-a venit mentruația și din prima zi am început să iau anticoncepționale (yaz) cum scria pe prospect si de atunci nu mi-a mai trecut. sad Ar trebui să le întrerup?
p. s. Este prima dată când mi se întâmplă acest lucru.
p.s.2 Anticoncepționalele le-am luat fără prescriția medicului.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessiaR a răspuns:

Pai aici ai gresit. Nu lua niciodata anticonceptionale fara prescriptia medicului. Sfatul meu ar fi, ca daca nu iti trece ciclul in cateva zile sa mergi la un ginecolog si daca tot mergi ai putea sa il intrebi si ce anticonceptionale ai putea sa iei.

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se datoreaza faptului ca ai luat contraceptive fara prescriptie medicala, fara consult ginecologic in prealabil si ai nimerit un preparat care nu ti se potriveste. Luarea contraceptivelor in acest fel da dezechilibre hormonale mari, cel mai adesea incheiate cu cancer de san, uter sau ovar sau cu sterilitate definitiva. Asta patesti si tu si este doar inceputul, evident.
NU le poti intrerupe in mijlocul foliei, vei avea o hemoragie care ar putea duce la pierderea uterului sau la moarte. Trebuie sa ajungi urgent la ginecolog, la spital, sa te interneze si poate sa-ti faca un chiuretaj de hemostaza, ca sa opreasca sangerarea. In acelasi timp, sa trimita produsul de chiuretaj la anatomie patologica, fiindca e posibil sa ai niste modificari care favorizeaza cancerul si sa afli ce ai de facut. Este posibil, deoarece este prima oara, ca in cativa ani sa iti poti recapata sanatatea distrusa si chiar sa nu ai sechele grave pe termen lung.

| Laurretta explică (pentru Brigaela):

Nu aș putea sa le intrerup? De cateva zile (chiar si inainte de a le lua) am obsevat niste noduri la san dar nu m-am preocupat pana acum!

| Brigaela a răspuns (pentru Laurretta):

Nu, in nici un caz, hemoragia va fi atat de violenta incat poti sa nu mai ajungi la spital si, daca ajungi, poti sa te trezesti ca trebuie sa-ti scoata uterul ca sa opreasca sangerarea inainte sa mori. Maine dimineata te duci la spital, la ginecolog, nu amani nici macar un sfert de zi, din nici un motiv.

| Laurretta explică (pentru Brigaela):

In seara aceasta o iau? trebuia sa o iau acum jumatate de ora!

| Brigaela a răspuns (pentru Laurretta):

Da, ia-o acum.