Toate cosmeticele, parfumurile si toate antiperspirantele si spray-urile sunt cancerigene, toxice si iritante la nivelul tegumentului. dar fara ele nu ne-am putea descurca. a-m fi un popor de neingrijiti.
Renunţarea la antiperspirante poate avea un rol benefic în reducerea riscului apariţiei cancerului la sân. Fructele şi legumele au şi ele un rol important şi previn apariţia cancerului la sân, mai spun oamenii de ştiinţă.
Până în momentul de faţă nu a fost stabilită o legătură directă între deodorante şi cancerul la sân, dar un studiu realizat la Universitatea Keele a demonstrat că sărurile din aluminiu sunt folosite pentru închiderea porilor astfel încât pielea să nu mai poată transpira, fapt ce poate conduce la un cancer al ţesuturilor.
Acum cativa ani, au fost cateva studii - destul de controversate - privind aluminiul si Alzheimer. Aluminiul din antiperspirante e in cantitate foarte mica, mai mare e cel adus din conservele cu substante acide (suc de rosii, de exemplu). S-a constatat ca in placile din creier, specifice bolii Alzheimer, sunt cantitati mari de aluminiu. Dar asta nu inseamna ca e un factor sigur de risc, sunt doar presupuneri.
Cancerul de san este dat in principal de dereglarile hormonale din organism, iar acestea nu sunt determinate de antiperspirante.
De la antiperspirante, cel mult poti face o alergie sau sa iti patezi hainele.