| SooJin a întrebat:

Anul trecut am facut testul papa si au iesit celule AGC, cu recomandare colposcopie.Am facut apoi si ecografie transvaginala.Iar papa si celule Lsil.Am urmat tratament 3 luni,apoi iar papa si celule ASCUS. Alt tratament, alt papa si celule LSIL. Medicul mi-a recomandat urgent conizatie pe care o voi face la Bucuresti saptamana viitoare.
Credeti ca am urmat bine aceste etape? Alta solutie nu e decat conizatia? Aceasta inseamna biopsie? Cat este de grav?
As vrea URGENT un raspuns de la un medic de specialitate sau de la oricine care a mai trecut prin asa ceva.Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Conizatia este o operatie prin care se scoate colul uterin. Tu ai deja patru examene papanicolaou care indica leziuni precanceroase ceea ce este extrem de ingrijorator. Exista posibilitatea sa faci o biopsie intai daca exista o leziune vizibila la colposcopie, dar presupun ca ti s-a recomandat direct colposcopie fiindca colul este afectat pe o zona mare.
Gravitatea situatiei tale nu poate fi apreciata acum, ci de-abia dupa ce un medic examineaza la microscop fragmentele care iti vor fi scoase la conizatie. Atunci vei afla daca ai doar leziuni precanceroase si ramai doar in supraveghere sau daca ai deja cancer de col uterin si trebuie sa faci tratament oncologic (radioterapie, chimioterapie)

0 răspunsuri: