| Tineripepicioare a întrebat:

Anunt umanitar...

Buna ziua.
Pentru tinerii cu amputatii ale membrelor superioare sau inferioare exista acum o speranta: O asociatie din Italia (Auci) ofera gratuit proteze.
Ma numesc Dedulescu Cristian si locuiesc in Bucuresti. In anul 2007, am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas cu un hadicap.
Cunoscand durerea si nevoile, celor care au suferit amputarea unuia sau mai multor membre, aduc la cunostinta tuturor tinerilor, ca exista un proiect numit " Baieti pe picioare" sponsorizat de Asociatia Auci din Italia.
Beneficiarii sunt baietii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Tot aceasta Asociatie Auci din Italia suporta cheltuielile incluzand: plata integrala a protezei (protezelor) transportul cu avionul in Italia si apoi in Romania, cazare si masa pe timpul tratamentului. Pacientul nu va plati nimic.
Daca aveti cunostinta de astfel de cazuri, va rog sa ma contactati pentru ca impreuna sa putem ajuta baietii care nu se pot deplasa fara proteza.

Va multumesc


Contact: Dedulescu Cristian-
00.40.762.300.688
00.40.21.451.18.47
deducrysty@yahoo.com
http://asociatia-auci.blogspot.com/
________________________________________________________ ________________________________
Va rog foarte mult nu treceti nepasatori peste acest mesaj, dati-l mai departe si astfel cu ajutorul dumneavoastra, vom putea fi de folos cat mai multor tineri cu amputatii care au nevoie de proteze.
Va multumesc.
________________________________________________________ ________________________________
Pasii care trebuiesc parcursi pentru a intra in acest proiect sunt urmatorii:


1) Completarea unui formular cu date personale ( nume si pronume, varsta, adresa unde locuieste, telefon, adresa e-mail, inaltime, greutate si cateva cuvinte despre modul in care a ajuns la amputatie)

2) Este nevoie de un set cu fotografii, din care sa se vada cat mai bine handicapul(amputatia) pacientului respectiv.

In momentul in care avem toate aceste date personale insotite de fotografii pasii sunt urmatorii:

1) Eu, Dedulescu Cristian colaborator al Asociatiei Auci le voi trimite catre doctorii de la Auci.

2) In momentul in care datele personale si fotografiile, ajung la asociatie, sunt studiate si analizate de doctorii de specialitate. In functie de gravitatea cazului si de situatia financiara si sociala, fiecarui pacient ii va fi intocmit un dosar medical.

3) In urma acestor investigatii pacientul intra pe o lista de asteptare cuprinsa intre 4-6 luni.

4) In momentul in care pacientului ii va veni randul sa mearga in Italia (Roma) pentru protezare si recuperare, va fi contactat telefonic si prin e-mail de catre reprezentantii Auci.

5) Toti pacientii care merg in Italia beneficiaza de la Asociatia Auci de urmatoarele: transport dus- intors cu avionul, cazare, masa, constructia protezei si recuperarea necesara GRATUIT. Pacientul nu va plati nimic.

Toate costurile sunt suportate de catre Asociatia Auci


Proiectul "Baieti pe picioare" este structurat in urmatoarele faze:

Faza1:Semnalarea cazurilor de catre colaboratori locali AUCI si culegerea datelor, care prevad fisa anamnestica si documetare fotografi.

Faza2:Transmiterea fisei de mai sus si evoluarea acesteia de catre staff-ul tehnic, condus de catre dr Massimo Liberatori si dr Franco Loreto Male.

Faza3:Comfirmarea aptituduni tehnice a cazului si monitorajul pacientului(diverse evaluari in serie, de catre colaboratori locali; contract telefonic direct si continu intre dr Massimo liberatori si pr Ilie Ursachi si pacient)pentru o perioada de cel putin sase luni.Aceasta observatie urmareste stabilirea motivului real al subiectului privind proteza si disponibilitatea sa de a se dedica indicatiilor clinice si parcursului riabilitativ.

Faza4:Transportarea pacientului in Italia pentru tratamentul protezic si de reabilitate.
Constructia protezei si programul educativ-reabilitativ al folosirii protezei sunt efectuate de Centrul de Proteze INAIL.

Faza5:Monitorajul, urmare punerii protezei, se va face pe o perioada nu mai mica de patru ani, considerand ca perioada de valabilitate a unei proteze este estimata de la doi la patru ani.

Faza6:Proiectul prevede, acolo unde este posibil, o reinserire al pacientului in universul muncii luand in considerare si o eventuala colaborare cu societati locale.

Obiectiv general:Inbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor cu handicap din Romania promavand dreptul persoanei la integritate fizica.

Obiective specifice:Rezolvarea situatiei fizice a persoanei amputate care se afla la baza gravei situatii precare sociale.Inbunatatirea conditiilor de sanatate psihologica ale persoanelor cu handicap.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Malvina24 a răspuns:

Foarte frumos din partea ta ca ai postat acest articol! Dumnezeu sa te ajute! Din fericire inca exista oameni buni! eu nu am nimic sunt sanatoasa si ii multumesc lui Dumnezeu! Multa pace!

soothe
| soothe a răspuns:

Bravo, Coane!

| tyana a răspuns:

Am vazut recent la stiri o fetita de 2 ani care mi-a rupt inima, se numeste Ioana si s-a nascut cu manuta amputata din cauza neatentiei medicului care a ingrijit mama in timpul sarcinii.Nu stiu daca asociatia de care ne spui tu poate face ceva pentru ea dar cazul este cu adevarat tragic, fetita avand nevoie de 180 mii de euro pentru o proteza. Oricum gestul tau e laudabil, te felicit si iti doresc multa, multa sanatate alaturi de cei dragi!

| Mina a răspuns:

Asta da ajutor! Toti care cunoasteti astfel de persoane, chiar si numai din vedere, puneti-i la curent cu aceasta informatie.
Felicitari din suflet!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Jos palaria. Un gest extraordinar.Am si eu proteze, dar sunt in articulatiile coxofemurale. Ne mai auzim.Carmen.