| Cipi1212 a întrebat:

Apa minerala și apa plată. Care dintre ele este sănătoasă? Amândouă sau una dintre ele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Apa plata este cea mai sanatoasa.

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Apa este H2O.
Mieralele si gazele cuprinse in continutul apei dau caracteristicile.
In apele minerale naturale se gasesc elemente chimice, care provin din amestecul cu minereurile chimicale aflate in solul local a izvorului.
Apa cabogazoasa naturala are in solutie si gaze, de prvenienta tot din sol (in general gaze vulcanice).
Din cauza cererii foarte mari, atat apa plata, cat si ceea carbogazoasa comercializata sunt "imbuatatite" cu minerale, dar mai ales cu gaze (bioxid de carbon) si devin un fel de "apa cu sifon", cu toate ca nici apa nu prea este din solul cu continut benefic de minerale (deseori se imbuteliaza apa simpla "de robinet").
Deci, daca vrei sa bei apa minerala sanatoasa, trebuie sa mergi la origine si sa consumi apa de izvor (nu prelucrari imbuteliate).

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Apa plata este si ea minerala, de obicei.
Probabil voiai sa intrebi dintre apa carbogazoasa si cea plata.
Din cate stiu, apa carbogazoasa/carbozificata are ceva efecte negative, cum ar fi hipertensiunea.
Nu prea se recomanda consumul constant de bauturi carbogazoase, deci probabil apa plata este singura "sanatoasa", cu conditia sa nu fie calcaroasa. De aia nu prea e recomandat sa bei de nebun din primul izvor, apa plata imbuteliata respecta niste standarde, ii fac analize si semneaza pentru ea niste laboranti, inainte de a pleca din fabrica.
Izvoarele publice/rurale sunt ok doar daca se fac analize periodic, si nu este prezent calcarul sau alte substante periculoase in apa respectiva. Altfel ai sanse sa faci pietre la rinichi aproape anual, daca bei apa cu mult calcar, eventual si sub cantitatea zilnica recomandata.

| doctorandus a răspuns:

Eu am filtru de apa. Torn in el apa potabila si iese apa plata.

| doctorandus a răspuns:

H2CO3 scade pH-ul stomacului? Stii cum se numeste asta? Delir.

In stomac e la fel de acid ca in bateria de la masina (aia cu acid in ea).

| Fatamuntilor a răspuns:

Si apa plata este minerala
poate ziceai de apa carbogazoa.
Apa plata este cea mai indicata. Locuesc intr-o zona inconjurata de izvoare, deci de acolo beau apa.

| Frank51 a răspuns:

Ambele sunt ok, dar apa îmbogățită cu CO2( adică carbonatată), scade ph-ul stomacului și provoacă balonare. Nu se știu efectele pe termen lung.

| gabicoo a răspuns:

Apa de la robinet. Dacă stai într-un oraș dintr-o zonă de podiș sau submontană alimentarea sistemului public de face din izvoare de adâncime iar apa de la robinet are calități asemănătoare sau chiar mai bune decât orice apă îmbuteliată.
În apa îmbuteliată in pet mai găsești și micro plastic printre altele.

| shyde a răspuns (pentru gabicoo):

In aia de la robinet mai gasesti si metale printre altele. Nu m-as baza pe ea prea tare. Ca sa nu mai spun de clor, care trebuie lasat sa se evapore, desi nu e sigur ca se duce tot prin evaporare.

| ReddY25 a răspuns:

Cea de izvor big grin

| Delyae a răspuns:

Amândouă.

| shyde a răspuns:

Apa minerala nu e sanatoasa la stomac, asta ti-o garantez. Eroziunea/inflamarea gastrica se formeaza/intensifica prin consum de substante cu acid.

Cu apa plata mergi la sigur. Microplastice sunt si in aceasta, dar na, doar daca iei la sticla de sticla atunci stii ca e cea mai sanatoasa, si in functie de nivelul de nitrati si alte reziduuri.

Dar clar, apa plata e superioara.