| nicolbutnaru a întrebat:

Apa oxigenata ajuta la albirea dintilor? In ce conditii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
tundenana
| tundenana a răspuns:

La ce te referi tu este faptul unele geluri, paste contin peroxid de hidrogen ce se foloseste in albirea dintilor... ce trebuie sa stii este ca peroxizii folositi in albirea dintilor sunt de mai multe feluri, in diferite concentratii si in combinatie cu alte substante ce intr-adevar albesc dintii dar aceste concentratii se gasesc doar in substantele folosite special pentru aceasta cauza... apa oxigenata in sine nu albeste dintii... acest subiect albirea dintilor trezeste multe pareri si dispute intre oameni si medici... unii recomanda albirea unii nu... eu zic ca albirea dintilor este un cerc vicios... in momentul in care iti albesti dintii, dintii naturali se albesc insa obturatiile (plombele) raman la culoarea lor initiala... apoi se va schimba obturatiile la o culoare mai alba, in cateva luni dintii tai isi recapata culoarea lor si atunci plombele raman albe din nou vei dori albire sau sa iti schimbi obturatiile, albirea repetata a dintilor nu este indicat este toxic pentru dinte, duce la sensibilitati dentare, la microfisuri in smalt care in timp se pot transforma in carii... deci daca vrei sa iti albesti dintii nu cu apa oxigenata ci mergi la stomatolog el va fi in masura sa foloseasca geluri, paste speciale pentru aceasta cauza ce contin peroxizi in concentratii diferite in functie de necesitati...

25 răspunsuri:
cristian
| cristian a răspuns:

Apa oxigenata nu se foloseste pentru albitul dintilor.
Poti folosi bicarbonatul de sodiu.

| LoryM22 a răspuns:

Se albesc dar ii timp iti strica smaltul dintilor, e bun bicarbonatul de sodiu elimina mirosul, si albeste dintii in timp, nu trebuie folosit zilnic

mlm
| mlm a răspuns:

ASA CEVA NU ESTE POSIBIL.

assiris
| assiris a răspuns:

Nu, ii distruge

| psiholoaga a răspuns:

Nu e pentru acest uz si cred ca nu ar trebui sa o bagi in gura. De 2 ori pe saptamana bicarbonat de sodiu. Mai des crapa smaltul dintilor si favorizeaza cariile. Incearca, dupa 3-4 utilizari ai sa observi ca ai dintii mai curati.

mariana
| mariana a răspuns:

Asa cum deja ti s-a raspuns deja, apa oxigenata nu se foloseste pentru albirea dintilor ci, doar pentru curatarea ranilor.
Un tratament necostisitor poate fi facut cu bicarbonat de sodiu alimentar in care se inmoaie un tampon de vata sau mai bine un pansament steril si se freaca dintii pana ce petele galbene vor disparea. Rerzultatul se vede chiar si dupa o singura spalare, dupa care gura se clateste cu apa calduta pentru a nu sensibiliza smaltul dintilor. Desigur ca poat fi folosita si pasta de dinti care este in comert, insa rezultatele nu sunt chiar asa de spectaculoase, precum se face reclama. Incearca nu ai nimic de pierdut mai ales ca, va alcaliniza mucoasa bucala si va contribui chiar la vindecarea unor afte ori iritatii pe care le-ai putea avea in gura.

Anna
| Anna a răspuns:

E prima oara cand aud asa cevalaughing

| cely a răspuns:

Bicarbinatul de sodiu se foloseste la albirea dintilor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil ca daca torni peste pasta de dinti.
Si clorura de sodiu ajuta la albirea dintilor...

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Nu. apa oxigenata nu este buna la albirea dintilor. daca vrei sa ai dinti albi spala-te mai des pe dinti si odata de 2 ori pe saptamana spala-te pe dinti cu bicarbonat de sodiu.sau daca vrei poti sa te speli cu sare deoarece este foarte buna pentru albirea dintilor

| Dr.StomatologG.G. a răspuns:

Nu vorbiti prostii, nici apa oxigenata, nici bicarbonatul de sodiu albesc dinti! Singura substanta care albeste smaltul dentinar este peroxidul de hidrogen in concetratii diferite - 15%, 25%, 35%. Orice folosire a acestor substante trebuie supravegheata strict de catre un medic stomatolog, el va va explica modul in care se folosesc aceste substante. Efectul lor? Garantat! Eu unu de 2 ori mi-am albit dintii pana acum.

| simpluEu. a răspuns:

Apa oxigenata ajuta doar la curatatea dintilor...nu si la inalbire...bicarbonatul inalbeste dintiiwinking

| drum a răspuns:

Nea' DentistMKD va pierdeti in termeni... H2O2= peroxid de hidrogen=apa oxigenata! Va contraziceti singur!
-------------------------------------------------------------------
DentistMKD a răspuns:
Nu vorbiti prostii, nici apa oxigenata, nici bicarbonatul de sodiu albesc dinti! Singura substanta care albeste smaltul dentinar este peroxidul de hidrogen in concetratii diferite - 15%, 25%, 35%. Orice folosire a acestor substante trebuie supravegheata strict de catre un medic stomatolog, el va va explica modul in care se folosesc aceste substante. Efectul lor? Garantat! Eu unu de 2 ori mi-am albit dintii pana acum.

| mioara a răspuns:

SPALATE MAI DES CU O PASTA PT ALBIT

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu folosesc apa oxigenata 3% de 2 ani si am dintii albi! o gasesti la farmacie in diferite concentratii, insa aveti grija ca e periculoasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am incercat cu bicarbonat de sodiu ..si nu am avut nici un rezultat straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pot pune apa oxigenata pe rani deschise

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apa oxigenata este buna la cari sau la paradontroza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DA, ajuta.

poti amesteca o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu cu 5-6 picaturi de apa oxigenata. spala-te pe dinti cu acest amestec. meritawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apa oxigenata e diferita de peroxidul de hodrogen. Amandoua contin H2O2, insa apa oxigenata contine H2O2 in concentratie de 3% iar peroxidul de hidrogen contine H2O2 in concentratii mai mari peste 15%-30%-60%. In cabinetele de stomatologie se folosesc gelurile pe baza de peroxid in concentratie de peste 15%. Apa oxigenata care se gaseste in farmacii de 3% este folosita ca dezinfectant pentru rani deschise, ca hemostatic sau ca agent de decolorare, pentru dintii poti incerca sa i freci cu un betisor de ureche inmuiat in apa oxigenata si sa i umezesti cateva minute dupa care sa clatesti gura cu multa apa, sau dupa fiecare spalat pe dintii sa clatesti gura cu apa oxigenata 30 de secunde ca o apa de gura dupa care clatesti cu apa curata, de albit albeste dar nu mult. Mie dintii mi s-au albit dupa ce am inceput sa ma spal de 3 ori pe zi cate vreo 4 minute de fiecare data. Deci apa oxigenata si bicarbonatul e bine sa le folosesti ca o apa de gura care mentin igiena gurii, pentru ca am vazut o multime de persoane cu dintii albi si cand deschideau gura nu puteai sa stai langa ei, deci cel mai bine e sa ai o gura curata si placut mirositoare. Pentru cei care au puroi recomand pastile de zinc in concentratie de70 mg pe zi, va curata dintii de infectii dar folositi mai multe saptamani, e bun pentru imunitate si cosuri deci face numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da se poate folosi dar prin tratamente endodontice(pentru cei care stiu) adica pe canal pentru dintii care au deja nervul scos. exista solutii. iar pentru cei care nu stiu mai bine sa nu raspundahappy

| Alineea a răspuns:

Si totusi as avea si eu o intrebare.Am auzit de la cineva ca apa oxigenata ar fi buna pentru cearcane.Este posibil sa ti se albeasca zonele din jurul ochilor? Pe sticla de apa oxigenata cumparata din farmacie scrie ca este folosita pentru deschiderea parului, a pielii.

| pufiandumiau a răspuns:

Da albeste foarte bine apa oxigenata este un peroxid de hidrogen.La stomatologie se foloseste pentru albirea dintilor peroxid dar cel mai mult conteza concentratia.

| ginaosar a răspuns:

Vezi aici http://edent.cabanova.com/albirea-dintilor.html
Este foarte bun sper sa te ajute

| Popdianna a răspuns:

Eu am găsit aici https://albiredinti.cabanova.com

Sper sa te ajute

Întrebări similare