| unoarecare2 a întrebat:

Apa oxigenata este buna pentru curatirea urechilor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Se poate folosi si apa oxigenata; dar este de preferat serul fiziologic, pe care il folosesc si medicii ORL

| valy_9268 a răspuns:

Ceeeeeee? cum asa, apa oxigenata cand pui pe vreo rana sau ceva cu bacterii fierbe, cand iti fierbe in ureche tie bine? ala e medic, are el procedurile lui, nu stiu cum face ca nu-s medic, dar dupa mine, eu cred ca nu tiar face bine in ureche apa oxigenata cand incepe sa fiarba!

| Winchester308 a răspuns (pentru valy_9268):

A spus apa oxigenata, adica 3%, nu perhidrol sau ceva si mai concentrat.
Gandeste si tu putin.Cum mama dracu'sa fiarba?

| valy_9268 a răspuns (pentru Winchester308):

Apa oxigenata pura, daca o pui pe vreo rana fierbe, e un fel de a spune ca fierbe, da nai de unde sa stii, si daca esti asa de destept, de contrazici pe toata lumea si ii faci "prosti", la ce mai intrebi? ca doar tu stiai dinainte, de ce un destept ca tine intreaba un prost ca mine? dupa mine poti sa iti bagi si kerosen in ureche, e treaba ta, tu ai intrebat, eu ti-am raspuns!

Kerosen? Cred ca tu faci confuzie intre H2O2 3% si H2O2 peste 90 folosit drept combustibil pentru rachete.Ei bine, nu sunt acelasi lucru.E aceeasi substanta, foarte diluata.
Ce vezi tu sfaraiala aia este datorita descompunerii cauzate in contactul cu sangele.Descompunere in urma careia oxigenul eliberat omoara bacteriile.

I-a spus apa oxigenata cu un motiv.Este peroxid de hidrogen 3%, nu mai mult.Cand il pui pe rana sfaraie.Se descompune datorita unei chestii din sange ce grabeste descompunerea iar oxigenul produs omoara bacteriile.

Se foloseste la curatat in urechi.Nu cred ca este posibil ca tu sa ti-o bagi in ureche si sa iti faca rau iar medicul sa iti introduca exact aceeasi substanta in ureche si sa nu iti faca rau.O substanta care iti face rau iti va face rau oricum o introduci daca este exact aceeasi substanta.

Eu am spus parerea mea, am spus si mai sus, nu sunt medic, eu imi dau cu parerea, asa e, cum ai spus tu ca sfaraie pe rana, eu asta voiam sa iti zic, nu ca fierbe sa te arda, nu fierbe, ci face spuma, sfaraie, asta si in contact cu bacteriile, da dupa mine, nu mias baga H2O2 in ureche, da nu inteleg o treaba, vad ca tu stii ce vorbesti, te pricepi, de ce intrebi pe forum? daca deja sti?

Nu eu am intrebat...

Aaaa, scuze!