Când e vorba de urgență, nu îți trebuie programare, mai ales că e vorba de medicul tău. Te duci și îi explici situația, îi spui cât de tare te doare. E om, va înțelege. Nu înseamnă că ești mai puțin bărbat, dacă nu suporți durerea. Cu durere nu poți sta, fiindcă asta înseamnă disconfort, neliniște totală. Iar să te obișnuiești cu ea, nu poți.
Ori ți-o extrage, ori ți-o tratează (deși, până la urmă, cu măsele de minte, tot la extracție vei ajunge, deși nu îți vine a crede!). Dacă ți-ai scos medicamentul, s-ar putea ca durerea să cedeze treptat.
Totuși, fă-ți timp a te duce la stomatolog, nu îți strica weekendul... Dacă te doare atât de tare, nervul nu e scos, e viu, e acolo, supraviețuiește și te necăjește. : ))
Ia juma' de algocalmin (tabletă) și juma de aspirină, în mod egal. Neapărat această combinație, ambele deodată. Durerea va ceda, dar asta nu înseamnă că te vei și vindeca.
Nu te trage nimeni la raspundere ca ai scos pansamentul de acolo. Poti spune ca a cazut singur (se intampla des). Durerea aceea nu este complet anormala nici ea, este de asemenea intalnita uneori in cazul unui tratament de canal in curs. Ar fi bine sa suni la cabinet si sa intrebi ce sa faci. Pentru durere cere ceva de la farmacie pana la urmatoarea programare...
Altfel, molarii de minte cariati de obicei se scot pentru ca sunt dificil de tratat si pentru ca risti sa ii cariezi in continuare din cauza igienei dificil de realizat in colturile gurii.
Nu pot sa iti dau un sfat direct, dar iti pot povesti experienta mea
acum 2 ani mi-am scos toate cele 4 masele de minte deoarece cresteau airea si exista riscul sa imi strambe toti dintii
procedura a fost in felul urmator:
mi-a facut anestezic (mai multe injectii)
mi-a scos maseaua
mi-a omorat nervul cu acul acela (si da, este destul de dureros, mai ales ca la una din ele aveam o carie, deci mi-a mai facut cateva injectii ca tot baga acul si nu inceta durerea)
dupa ce mi-a omorat nervul m-a cusut
si a ramas sa revin dupa o perioada de timp sa imi scoata atele
m-a avertizat ca mi se va umfla falca, si asta s-a intamplat
mi-a dat si o reteta: antibiotic, ketonal forte pentru durere si un medicament pentru flora intestinala
cam asta s-a intamplat cu gura mea, daca te ajuta cu ceva ma bucur
mentionez ca nu stiu ce e ala rock'less