Buna.Eu am plobleme de acest gen, a inceput acum 2 ani la rinichiul stang am avut dureri groaznice mergeam in genunchi de durere prin casa.Am eleiminat prin tratament cu ceaiuri apa de la chiuveta nici nu am voie o fierb si o racesc apoi beau.Acum vreo 2 luni am facut o ecografie si mi s-a spus ca am vreo 2 pumni de nisip tot la riniciul stang eu banuiam ceva deoarece 4 zile am eliminat nisip.Nisipul sau piatra la rinichi se poate elimina tine bine de tratament si bea ceaiuri musetel, anghinare sa nu bei de matase de porumb pentru ca doctorul mi-a spus ca nu este bun, tine un regim adica nu bea sucuri cu accid deoarece tratamentul nu o sa isi faca efectul si piatra se va mari si nai vrea sa ajungi la operatie.Tratamentul la mine a durat 1 luna, dar nu elimini zilnic doar cand rinichii se curata poti elimina acum si peste 3 saptamani iar depinde de organism, nu te speria ca vei scapa. Daca mai doresti alte informatii poti sa ma intrebi, Multa sanatate.
Exista tratament, dar e si o problema de alimentatie, pentru ca trebuie sa eviti alimentele cu un continut ridicat de substante din care se formeaza tipul chimic de pietre care poate fi detectat prin examen de urina: cel mai frecvent acid uric si saruri de calciu (oxalati, fosfati sau oxalofosfati). In functie de ce se depisteaza in urina, poti avea litiaza urica, calcica (oxalica, fosfatica sau mixta) sau o litiaza cu fosfat amoniaco-magnezian, specifica unor infectii urinare (de regula cu un microb numit Proteus).
Este deci important sa faci un examen de urina si urocultura, ca sa stii ce tip de regim alimentar trebuie urmat si daca e asociata si vreo infectie urinara, care trebuie si ea tratata.
Nisipul se elimina cam in 3 luni, cu regim alimentar si medicamente (Uriclar sau Rowatinex, de ex.), cu conditia sa ai un aport de lichide de 3-3, 5 litri pe zi, din care 1-1, 5 litri sa fie apa simpla (de la robinet sau gen Cumpana, La Fantana, Devin sau alta apa neminerala si necarbogazoasa), iar restul ceaiuri, supe, limonada sau sucuri naturale de fructe diluate cu apa, cafea (dar doar o ceasca pe zi), ocazional si cate un sprit, cand iesi in oras cu amicii.
Pentru regimul alimentar, intreaba-ti medicul. Ca regula generala, evita consumul de bauturi racoritoare sau energizante industriale, de orice fel (sunt acide si contin fosfati in cantitati mari). Si nu consuma organe (ficatei, rinichi, inima, creier, splina).
aimullah123 întreabă: