anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Are careva idee daca sunt plecat din țară si imi este rau, sunt asigurat si in Europa? Am înțeles ca trebuia sa fac un card de sănătate european inainte sa plec din țară dar nu stiu sigur, cardul national de sănătate e ramas acasa iar eu cred ca am o raceala la stomac, am aceleași simptome.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| katin a răspuns:

Nu. Nu esti asigurat automat doar pentru ca esti european.
Oricum, cardul tau nu iti ajuta cu nimic. E nevoie de cardul european de sanatate. Se elibereaza de la Casa de asigurari de sanatate.
Si e valabil doar pentru problemele aparute pe parcursul calatoriei. Nu pentru bolile existente dinainte.

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu esti asigurat fara acel card european, vei plătii consultatia, in ce tara esti? Inainte de a pleca din Romania trebuia sa ceri casei de sanatate Bucuresti cardul de sanatate european si ei ti l eliberau, dar daca nu ai facut asta consultatia costă bani grei in strainatate sunt foarte scumpe internarile platesti pe zi spitalizarea.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu esti asigurat international daca nu ti-ai luat asigurare de calatorie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu ai cardul european de sănătate nu ești asigurat. Și atunci ești asigurat pentru urgente. Răceală la burta... Nu suna a urgenta

| DenisIonut01 a răspuns (pentru suntserios):

Am diaree de 7 zile, dureri groaznice de stomac, stari de greata plus vomitat, aparent orice mananc imi "canta" matele si ma scoate la baie...