anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Are ceva dacă beau mai multe căni de ceaiuri diferite pe zi, timp mai îndelungat, să zicem 2 săptămâni?
Să zicem 4 căni pe zi din ceaiuri de diverse plante, pentru diverse întrebuințări (imunitate, tuse, insomnie, etc).
Pot apărea efecte adverse în timp sau ceaiuruile să nu-și mai facă efectele pentru care au fost întrebuințate?
Îmi place mult să beau ceaiuri din diverse plante.
Prefer varianta naturistă decât cea medicamentoasă, de aceea optez pentru ceaiuri în loc de pastile. happy
Vreau totuși să știu dacă ceaiurile pot provoca ceva efecte mai puțin plăcute, chiar dacă sunt ceaiuri și chiar dacă nu fac abuz de dozele recomandate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AndreeaWTS a răspuns:

Stai liniștită și bea ce ceaiuri îți plac.
În limita celor 2 l de lichide zilnice, n-o să pățești nimic.
Eu beau ceaiuri cu lămâie zilnic în loc de apă de aproape 5 ani. Rece de la frigider. Și e excelent. Dar folosesc apă plată nu apă cu clor de la robinet.
Și neîndulcite.
Salvie, cătină, gălbenele, hibiscus, ghimbir, lavandă, păducel, roiniță, sunt preferatele mele.
Combină-le cum vrei. Regula e să nu pui mai mult de două lingurițe cu vârf în total, la un litru de apă.

| romeo78 a răspuns (pentru AndreeaWTS):

Sunteți sigură că este apă plată și nu apă de la robinet purificată? Au fost suficiente scandaluri, care au fost mușamalizate.

| AndreeaWTS a răspuns (pentru romeo78):

E vorba de conținutul de clor din apa de la robinet.
Cine are montat la robinet filtru pentru filtrarea/purificarea apei care elimină clorul, poate folosi fără probleme și acea apă.

Corect doamnă! Eu m-am referit strict la comercializarea a ceea ce se numește "apă plată", că de multe ori nu este ceea ce trebuie să fie.

| AndreeaWTS a răspuns (pentru romeo78):

Dacă nu folosești producători dubioși, mărcile consacrate sunt ok, n-au fost niciodată probleme.
Borsec, Dorna, Bucovina, Izvorul Minunilor, etc.

Exact!

18 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Oice abuz indiferent de natura sa poate sa provoace efecte adverse, sau negative, contrare scopului propus.

| GabiDumitrescu a răspuns:

As recomanda mai usurel cu ceaiurile si sa mai bagi si tincturi/capsule naturiste. Ideea e ca ceaiul are apa fiarta, deci cam fara minerale/saruri.

| Catrice a răspuns:

Are

| Invictusman a răspuns:

Consumate pe o perioada asa scurta nu cred ca te va afecta. Daca nu urmezi tratament cu antidepresive, anciolitice, poți consuma liniștită. Nu trebuie sa faci abuz atâta tot.
Detrical e eficient pentru imunitare, fructe și legume proaspete.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Dacă ar fi să o luăm așa și apa dăunează dacă bei în exces și dintr-odată. Dacă nu te știi cu vreo alergie și nu te simți rău după consumul ceaiurilor înseamnă că este bine.Îți recomand consumul de ceapă, usturoi, citrice, banane și odihnă cel puțin 8 ore pe zi. Ocupă-ți timpul cu activitățile tale preferate, nu îți mai face griji și nu te stresa din toate nimicurile și așa vei scăpa de insomnie.Totul pleacă din creier, tu controlezi întreg organismul, să ai credință și gânduri pozitive.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca faci infuzie de plante doar cateva minute cred că poți să bei liniștită patru căni cu inghitituri mici.
Si eu cred ca nu conteaza cum le combini.
Eu cand vreau sa fac un ceai din patru sau mai multe plante amestecate pun cateva mai putin intense si una mai aromata, mentolata de genul menta, salvie, cimbrisor si iese interesant.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Heei

Atâta timp cât ceasurile sunt naturale ci nu din comert, nu văd un ar exista reacții adverse negative chiar si la 4 căni pe zi timp de 2 săptămâni.

Sănătate!

| SmaraldAlbastru a răspuns:

Ceaiurile sunt făcute din plante, da?
Iar plantele au proprietăți diverse, care duc la anularea lor atunci când le combini fără știință, sau la reacții adverse destul de neplăcute.
Fiecare plantă are rostul ei.
Ce vrei tu să faci este total aiurea.

| DanielDanny a răspuns:

E ca si cand ai lua 4 pastile de tipuri diferite!

Daca le bei la distante de timp mari nu cred ca e problema!

Dar sa nu depasesti 2 litri pe zi!

Incearca o zi două! Vezi cum te simti, daca nu incepe sa te doara stomacul, diaree, sau alte schimbari majore e bine, daca daca apar opreștete!

Dar nu vad rostul la atatea ceaiuri! Unu dimineata de iminitate si unul seara de insomnie! Si poate unul la pranz cu plante care dau energie (nu stiu care, dar presupun ca exista)!

| anonim_4396 explică (pentru DanielDanny):

Îmi doresc eu să fac o cură de detoxifiere cu ceaiuri și în plus de asta am și Covid formă ușoară și vreau să mă pun pe picioare. happy

| alina2k18 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar cu ce esti intoxicata puisor?
winking
Deci daca ma musca o vipera bem un ceiut si gata, ies toxinele din noi?
Mmmmmm

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Detoxifiere my a$$! Detoxifierea e 99% marketing! Vrei detoxifiere? Apa plata, hrana cit mai curata, miscare si soare!

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Vrei sa te pui pe picioare? Dar acum stai cum? Sa nu zici stai in maini laughing. Poti sa bei ce vrei si cate vrei,efetul va fi ca si cum nai bea nimic laughing adica efecte mai deloc.
Daca ar fi avut astea ceva efecte,ma refer sa ameliroreze macar ceva,nu mai vedeai atat popor bolnav.
Ceaiurile astea doara iti dau o stare anume, liniste, sau mai stiu eu chestii de genul asta, de amelirorat boli, sau vindecat nici pomeneala.