Da desigur po-ti avea insomnii deoarece te trezesti dimineata la 5 cu somnul neimplinit, alergi o jumatate de ora adica inca putina oboseala acumulata si daca faci un dus te trezesti la realitate iardak te pui in pat nu mai poti dormi defel. fii atent cum sa faci:dormi bine noaptea sa ai un somn implinit cand te trezesti faci un dus cald-rece ca sa te trezesti cum trebuie dupa care mergi la alergat, iar dupa mai faci un dus. cel mai bineasa am facut si eu ca tine timp de o luna si crede-ma nu iese nimic bun
Pai problema mea e că am școală doar de la 12:30 (program de după-masă), ceea ce înseamnă că de pe la 6:30 aș mai putea dormi câteva ore bune.
Fi atent cum zic sa faci in acest caz culcate p la ora 22-23 dar nu mai tarziu. scoala-te p la 7-8 dimineata si du-te la alergat dupa care fa un dus rapid si la scoala. nu are rost sa te trezesti p la ora 5 deoarece vei fi si mai obosit si nu vei putea realiza nimic, vei fi atat de obosit incat nu vei putea dormi noaptea, iti spun din propria experienta!
Nu are nimic, daca mai poti dormi pe urma, tinind cont ca e dimineata. Am citit cindva un studiu care spunea ca fiecare om are un ciclu de somn intre 1 1/2 - 2 ore si ca daca reusesti noaptea sa te trezesti dupa un asemenea ciclu si sa stai treaz inca un ciclu, daca te culci la inceputul ciclului urmator, nici nu observi a doua zi ca nu ai dormit, chiar daca ai depus efort fizic, mental sau psihic. Alergatul, ca si miscarea in general, te va face sa poti dormi mai bine, general vorbind, nu te va duce la insomnii sau oboseala. Numai sa poti tu sa te scoli mereu la 5!