Este foarte raupentru ca corpul are nevoie de multi nutrienti pe care nu are de unde sa-i ia.Normal trebuie trei mese pe zi cu masa principala dimineata 3 feluri de mancare, la pranz 2 feluri si seara un fel.Multa apa constant fara sete toata ziua si controlul alimentelor numai naturale, nu de fastfood.Nu cafea, sucuri din comert si o viata echilibrata.Scaderea meselor duce in timp la dereglari mari si la boala.
Sanatos si corect e sa ai 3 mese pe zi. Iar faptul ca mananci cat sa te saturi nu e bine, stii tu se zice ca mereu trebuie sa te scoli flamand de la masa
Mananc incat sa nu imi fie foame mai tarziu, nu incat sa ma doara burta... nu imi place sa mananc 3 mese pe zi...
Sanatos si corect e sa ai 3 principale si 2 gustari...
Exista din pacate mai multe teorii, multe neconfirmate stiintific dar care circula pe net, si si mai multe diete si carti. E normal ca publicul, mai ales cei tineri, sa fie ingrijorati. Ce sa alegi, pe cine sa crezi, ca doar nu ai timp sa iti dai doctorate in asa ceva?
Cred insa ca la citeva lucruri se poate cadea de acord. De exemplu ca toata discutia se poarta diferit in functie de BMI-ul persoanei si alte caracteristici ale ei (varsta, sex, predispozitii etc).
Nu exista numai "supraponderal" ci exista de exemplu si anorexie. Nu stiu daca aceste doua extreme pot merge pe principiul 3+2 si "sa nu te scoli de la masa satul".
De aceea trebuie discutat cu un medic, care sa te vada la fata. Altfel, un principiu general e ca excesele si solutiile-nisa sint de evitat. In multe cazuri un organism (care nu a fost "reprogramat" prin expunere de lunga durata la o dieta excesiva de exemplu din cauza unor obiceiuri impuse de familie sau de cunostinte) are sistemul lui de autoreglare si iti "spune" singur cit trebuie sa maninci.
P.S. Comentariul meu se refera la mai multe comentarii, nu numai al lui KodrutZ.
Esti in pericol! Si nu in primul rind din cauza unor kilograme care ti-ar putea lipsi sau ar fi in plus. Ceeace faci tu e o schimbare extrem de drastica. Organismele sint construite sa poate fi reprogramate. In cel mai rau caz, dupa "reprogramare" corpul tau inceteaza sa mai semnalizeze ca ceva nu e in regula cu el - in felul acesta deconectezi un mecanism natural de protectie si ramii fara aparare. Deci are ceva.
Vorbeste cu un medic in care ai incredere.
Trebuie sa ai 3 mese pe zi, dimineata, la pranza si seara.cred ca nu e sanatos sa manaci odata si bine incat sa bagi in tine mult...ar trebuii sa mananci 3 mese pe zi, dar ceva sanatos si nu mult