Abcesul dentar este o infectie la baza dintelui, manifestata printr-o tumefactie (umflatura) care deformeaza regiunea in care este localizat. Tesutul care acopera portiunea inflamata - de regula stratul extern al gingiei- este rosu, congestionat si tensionat.
Poate te doare un alt dinte, dar durerea radiaza la maseaua si dintele respectiv.se poate intampla si asa
Cel mai probabil nu au fost scosi nervii cum trebuie. De obicei dupa ce sunt omorati nervii iti face obturatie(adica plomba), deci coroana sau puntea pe care o ai tu nu conteaza foarte mult. Intradevar resturile ar putea fi o problema in cazul in care nu s-a obturat cum trebuie(adica incomplet) si-ti ajung resturi de mancare in camera pulpara(adica unde era nervul) si mai jos, putrezeste, se infecteaza si apare inflamatia. Ar mai exista o posibilitate in care doctorul ti-a obturat mai mult decat trebuia, iar obturatia a ajuns de-alungul unei radacini a molarului sau a dintelui mai jos si de asemenea s-a inflamat, insa e cam mica sansa din moment ce te doare acum, dupa un an. Cel mai bine te duci la dentist si iti faci o radiografie. Numai bine
Poate ca nervii nu au fost scosi bine si au mai ramas niste fragmente din nerv care te dor, fie a inceput sa te doara radacina si dintele trebuie scos definitiv
Multumesc mult pentru raspunsuri.Adrian,exact ce ai spus tu mi se intampla. Daca ma ating la baza dintelui, ma doare.Gingia este rosie acolo, dand senzatia ca sangereaza.Dar e normal sa am aceasta problema la un dinte fara nerv? Si ce pot face ca sa remediez problema? e nevoie sa merg la dentist?
Spalate cu o pasta de dinti speciala, si incearca sa tii apa rece in parte aia unde ai durerea sa vezi ca trece@! asa am patit si eu
Deeaandreea9156 întreabă: